X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Υπουργείο Μοναξιάς στη Βρετανία από την Τερέζα Μέϊ

Υπουργείο Μοναξιάς δημιουργήθηκε στη Βρετανία και το αντικείμενο του θα είναι η αντιμετώπιση της μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία. Είναι γνωστό, ότι ένας στους δέκα βρετανούς βιώνουν προβλήματα μοναξιάς, γεγονός που σύμφωνα με έρευνες, συνδέεται με την υπέρταση, την άνοια και την πρόωρη θνησιμότητα.

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, διόρισε υπουργό του την Τρέϊσι Κράουτς, η οποία θα παραμείνει και στα καθήκοντα της σαν Υφυπουργός Αθλητισμού και Κοινωνίας των Πολιτών. Η κ. Κράουτς όπως δήλωσε, αισθάνεται τιμή που θα συνεχίσει το έργο της Τζο Κοξ.

Η Τερέζα Μέϊ, δημιούργησε αυτή την κυβερνητική θέση, για να συνεχίσει το έργο της αδικοχαμένης δημοφιλούς βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε το 2016 από ακροδεξιό εξτρεμιστή, πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Η Τζο, λίγο διάστημα πριν από την δολοφονία της, ίδρυσε Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς, ζητώντας να οριστεί υπουργός.

Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μοναξιά είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που την βιώνουν πάνω από εννέα εκκατομύρια άνθρωποι στη Βρετανία και θέλει να αναλάβουν όλοι δράση, για να αντιμετωπιστεί η μοναξιά των ηλικιωμένων που δεν έχουν κανέναν να τους μιλήσει και να μοιραστούν μαζί του τις σκέψεις τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς στη Βρετανία, δέχονται μέχρι πέντε ασθενείς την ημέρα και τους επισκέπτονται επειδή νοιώθουν μοναξιά. Η Τρέισι Κράουτς, όπως είπε, θα συνεργαστεί με την επιτροπή που είχε ιδρύσει η Τζο Κοξ και θέλει να συνεχίσει το έργο της.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 19 Ιανουαρίου 2018 02:40

Σχετικά Άρθρα: