X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Κρατούσαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε σκοτεινά δωμάτια χωρίς τροφή και νερό

Ο Μπενίτο 69 ετών και η Κάρολ Γκουτιέρεζ 64 ετών, συνελήφθησαν χθες στο Τιξόν της Αριζόνα με κατηγορίες κακομεταχείρησης παιδιών. Το υποτιθέμενο ζευγάρι, είχε υιοθετήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από έξι έως 12 ετών και τα υποχρέωναν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και βασανιστήρια.

Ένα από τα παιδιά τους κατόρθωσε να ξεφύγει πηδώντας από ένα παράθυρο του σπιτιού και να πάει στο γειτονικό κατάστημα Φάμιλι Ντόλαρ, ζητώντας να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο τους, για να καλέσει την αστυνομία για βοήθεια. Ο υπάλληλος του καταστήματος βλέποντας την κατάσταση του παιδιού, ψυχολογική και σωματική και μιλώντας μαζί του, διαπίστωσε πως υπήρχε πρόβλημα και τηλεφώνησε στο τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τον σερίφη.

Η υπόθεση αυτή μας θυμίζει το σπίτι της φρίκης με τους γονείς τέρατα της οικογένειας Ταρπίν από την Καλιφόρνια, που κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους. Αυτή η νέα ανατριχιαστική ιστορία που ήρθε στο φως, αποκάλυψε τα κτηνώδη ένστικτα που έκρυβαν το κατά τον κόσμο ήσυχο ζευγάρι.

Στο νέο σπίτι της φρίκης, τα παιδιά παρέμεναν πολλές ώρες, συνήθως δώδεκα, σε ξεχωριστά δωμάτια που ήταν κλειδωμένα απέξω και είχαν οι θετοί γονείς τα κλειδιά. Τα παιδιά λιμοκτονούσαν, έμεναν χωρίς φαγητό, νερό, με σβηστά τα φώτα και χωρίς να τα αφήνουν να κάνουν μπάνιο. Το ένα από τα δωμάτιο είχε έναν κουβά που μετά τις δώδεκα ώρες, τα άφηναν να κάνουν την ανάγκη τους.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό για πόσο διάστημα τα παιδιά υπέφεραν μέσα στο σπίτι κολαστήριο. Εντύπωση προκαλεί όμως, το πως οι θετοί γονείς των παιδιών κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους ελέγχους από τις κοινωνικές υπηρεσίες που φροντίζουν να επισκέπτονται τα σπίτια που φιλοξενούνται τα υιοθετημένα παιδιά για να διαπιστώσουν ότι ζουν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αμερική είναι υποχρεωτικό για τους υποψήφιους θετούς γονείς να περνούν από έλεγχο για την ψυχική και σωματική τους υγεία, την οικονομική τους κατάσταση και το κοινωνικό τους προφίλ. Επίσης εξετάζεται εάν υπάρχουν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών και εάν έχουν ιστορικό εγκληματικότητας.

Το ζεύγος Γκουτιέρεζ συνελήφθη από τις αρχές και κρατούνται στο τμήμα του σερίφη. Η κυριότερη από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι η παιδική κακοποίηση και η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 23 Φεβρουαρίου 2018 12:29

Σχετικά Άρθρα: