X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Καταστροφική πυρκαγιά στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου με 5 νεκρά ζώα

Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο για την οργάνωση του και τα ζώα που φιλοξενεί. Θεωρείται δικαίως ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη βρετανική πρωτεύουσα.

Το Σάββατο το πρωί γύρω στις 6:00, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και οι ειδικοί ερευνούν στα αποκαϊδια μήπως βρουν αυτό που την προκάλεσε.

Ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι ήταν μεγάλη καταστροφή ο θάνατος του 9χρονου Μίσα. Πρόκειται για ένα ορυκτερόπους που είναι γνωστό με την ονομασία άαρντβαρκ. Το θηλαστικό αυτό είναι από την Αφρική και θεωρείται πολύ σπάνιο και είδος προς εξαφάνιση.

Επίσης νεκρές είναι και οι τέσσερις σουρικάτες, που γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου το 2011. Τα αδελφάκια ήταν αγαπητά στον κόσμο για τη φιλική στάση τους. Τα υπόλοιπα ζώα παρακολουθούνται από κτηνιάτρους, που θεωρούν ότι μάλλον δεν έχουν πάθει ζημιά. Λένε ότι αν η πυροσβεστική είχε αργήσει, η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Στον ζωολογικό κήπο έφτασαν αμέσως δέκα πυροσβεστικά οχήματα και 70 πυροσβέστες που πάλεψαν σκληρά για να φέρουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οκτώ υπάλληλοι πήγαν στο νοσοκομείο γιατί είχαν εγκαύματα από τις φλόγες και αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνού. Επίσης καταστράφηκε σχεδόν όλη η καφετέρια μαζί με το κατάστημα με τα αναμνηστικά.

Κάθε χρόνο, η επισκεψιμότητα τουριστών ξεπερνούσε τα 1,5 εκατομμύρια. Οι υπεύθυνοι εργάστηκαν σκληρά και μετά από μεγάλες προσπάθειες, ο ζωολογικός κήπος άνοιξε πάλι σήμερα για να υποδεχθεί τον κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα: