X

Απιστία: Γιατί απατούμε πιο εύκολα το καλοκαίρι – Αύξηση διαζυγίων

Το καλοκαίρι, είναι η εποχή της ξεγνοιασιάς, των διακοπών,αλλά και της απόλυτης ελευθερίας. Κάτι που σημαίνει, ότι η απιστία είναι στις δόξες της και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, είναι η εποχή της “καλοκαιρινής απιστίας”.

Κάποτε, τα σκήπτρα στο άθλημα τα είχαν οι άντρες και ήταν δεδομένο ότι άντρας είναι, θα την κάνει και την απιστία του. Τώρα όμως, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, οι γυναίκες έχουν τα πρωτεία στην απιστία.

Σε αυτό βέβαια, έχει συμβάλλει η ισότητα μεταξύ των δύο φίλων, αλλά το ότι οι γυναίκες πλέον εργάζονται και έχουν δικό τους εισόδημα, συνεπώς δεν εξαρτώνται οικονομικά από τον σύντροφο τους.

Το καλοκαίρι, πολλά ζευγάρια διαλέγουν να πάνε ξεχωριστά διακοπές, είτε γιατί δεν συμπίπτουν οι άδειες τους αν εργάζονται και οι δύο, είτε γιατί θέλουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να γυρίσουν στη σχέση πιο ανανεωμένοι. Αυτό, γίνεται όλο και περισσότερο στα παντρεμένα ζευγάρια που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να “σώσουν” τον γάμο τους.

Υπάρχουν όμως και οι πειρασμοί, που το καλοκαίρι αυξάνονται και πληθύνονται. Ένας άντρας δεν γίνεται να μείνει αδιάφορος, όταν βλέπει στις παραλίες τις κοπέλες με τις καλλίγραμμες καμπύλες που φορούν τα ανύπαρκτα μπικίνι, ή μόνο το κάτω μέρος. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες, που δεν μένουν ασυγκίνητες από τους άντρες που τις κοιτάζουν με βλέμμα που υπόσχεται πολλά.. Εννοείται, ότι για θέμα ηλικίας δεν το συζητάμε, γιατί, μια απλή καλοκαιρινή απιστία είναι.., ας την απολαύσουμε.

Τα καυτά σορτσάκια και οι κοντές φούστες, είναι κάτι που δεν το αγνοείς εύκολα, ακόμα και όταν δεν είσαι στις διακοπές. Επίσης, είναι μεγαλύτερη η πρόκληση και για τα δύο φύλλα, όταν είναι σαρδελοποιημένοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αναγκαστικά υπάρχει σωματική επαφή με άλλα άτομα και μπορεί να προκύψει όλο και κάποια γνωριμία.

Το καλοκαίρι, το σκεπτόμαστε όλο το χειμώνα και έμμεσα, μέσα στα σχέδια των καλοκαιρινών εξορμήσεων, η φαντασία μας τρέχει σε περιπέτειες που θα τις θυμόμαστε το χειμώνα, μέσα στις δύσκολες ώρες της δουλειάς. Οι ορμόνες επίσης, είναι στα ύψη σε άντρες και γυναίκες αυτή τη ζεστή περίοδο, κάτι που βοηθάει πολύ στην απιστία το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους όμως, το καλοκαίρι μπορεί να είναι η περίοδος με τα μεγαλύτερα ποσοστά απιστίας, αλλά το.. φθινόπωρο είναι η εποχή με τις περισσότερες αιτήσεις διαζυγίων. Δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτό οφείλεται στα απωθημένα των δύο συζύγων που είχαν συσσωρευτεί, ή αν αποφάσισαν να κάνουν αίτηση διαζυγίου, επειδή πληροφορήθηκαν την καλοκαιρινή απιστία του/της συντρόφου τους.

Τώρα αν οι αιτήσεις διαζυγίου ακυρωθούν μετά από τις σχετικές εξηγήσεις για να σωθεί ο γάμος.. αυτό είναι άλλο θέμα..

Καλό καλοκαίρι και.. με σύνεση!!

Σχετικά Άρθρα: