X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αυτή είναι η σπείρα με τις απάτες για ρύθμιση οφειλών Δημόσιο-Τράπεζες

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τεσσάρων (4) ατόμων μελών εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν πολίτες, υποσχόμενοι την διαμεσολάβηση τους για τη ρύθμιση οικονομικών οφειλών σε Δημόσιο και σε Τράπεζες.

Η εγκληματική οργάνωση των ημεδαπών που συνελήφθη στις 2 Ιουλίου 2018, μέσω του κοινωνικού κύκλου που είχαν αναπτύξει τα μέλη της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνέλεγε πληροφορίες για άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, είτε λόγω χρεών στα Δημόσια Ταμεία είτε λόγω Τραπεζικών οφειλών και τα πλησίαζε. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα ίδια τα θύματά τους, που δεν είχαν αντιληφθεί τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, τους σύστηναν σε τρίτα πρόσωπα που επίσης αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η 46χρονη, η οποία συστηνόμενη ως δικηγόρος/οικονομολόγος και ιδιοκτήτης μεγάλου δικηγορικού γραφείου με συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, υποσχόταν:

  • Ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο με άμεση εκδίκαση των υποθέσεων.
  • Λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες.
  • Ρυθμίσεις ταμειακών οφειλών, ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις που φάνταζαν αδύνατες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Επιπλέον, για να γίνει πιο πειστική και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της, επικαλούνταν υποτιθέμενες στενές σχέσεις με δημοσίους υπαλλήλους σε καίριες θέσεις, καθώς και με υπαλλήλους σε μυστικές υπηρεσίες που τις παρείχαν πληροφορίες, ενώ ακόμη εμφανιζόταν ως κάτοχος μεγάλης περιουσίας, μη έχουσα ανάγκη από αμοιβή για τις υπηρεσίες που θα τους παρείχε.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα από το έτος 2013, με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον είκοσι άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα 2.280.000 ευρώ μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λ.π.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή τους καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος εγγράφων σχετιζόμενων με υποθέσεις θυμάτων
  • στρογγυλή σφραγίδα Δήμου
  • κινητά τηλέφωνα
  • ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
  • κοσμήματα και τιμαλφή
  • το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ

Ιατροπούλου Χαρίκλεια του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1972 στην Κομοτηνή.

Καραγιαννίδης Αβραάμ του Γεωργίου και της Ευγενίας, γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1968 στη Θεσσαλονίκη.

Τσιρογιάννη Λαμπρινή του Χρήστου και της Πανάγιους, γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1968 στη Στουτγάρδη Γερμανίας.

Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος του Γρηγορίου και της Δήμητρας, γεννήθηκε στις 1 Ιουλίου 1974 στο Κιλκίς.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί α) στην πρόοδο της προανάκρισης, β) στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, γ) στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και δ) στη βεβαίωση εγκλημάτων που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα με δόλο και συγκεκριμένα στον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων τα οποία είχαν πεισθεί να καταβάλουν χρηματικά ποσά χωρίς να αντιληφθούν ότι είναι θύματα απάτης, διαδικασία η οποία σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται απολύτως δυσχερής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476823 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα: