X
    Κατηγορίες: Viral

Πως να σταματήσετε ένα μωρό να κλαίει – Συμβουλές – Βίντεο

Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα μωράκι κλαίει και δεν ξέρουμε πως να το ηρεμήσουμε. Πάνω από όλα όμως ψυχραιμία και ας σκεφτούμε λύσεις λογικές και εφαρμόσιμες, αλλά και ποια είναι τα προβλήματα που πιθανόν να υπάρχουν και κλαίει το μωρό.

Το κλάμα για το μικρό πλασματάκι, είναι ο μόνος τρόπος να μας διαμαρτυρηθεί για το πρόβλημα του, ή να μας εκφράσει το παράπονο του, επειδή δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει.

  • Κολικοί

Υπάρχει περίπτωση το μωρό να έχει πόνους στην κοιλίτσα του που ονομάζονται κολικοί. Αυτό συνήθως εμφανίζεται από την ηλικία των έξι εβδομάδων και κρατάει μέχρι τον τρίτο μήνα. Όταν δείτε το βρέφος να παίρνει την εμβρυική στάση, δηλαδή να φέρνει τα πόδια του κοντά στην κοιλιά του, αυτό ίσως είναι ένα σύμπτωμα κολικού που δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το ανακουφίσετε, αλλά δεν κρατάει συνήθως πολύ ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι οι κολικοί στα μωρά διαλέγουν τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.

  • Αλλάξτε τις πάνες του

Όπως είπαμε, τα μωρά διαμαρτύρονται με το κλάμα. Όπως και οι μεγάλοι, έτσι και τα βρέφη αισθάνονται άσχημα όταν έχουν ενεργηθεί ή έχουν λερώσει με ούρα την πάνα τους. Ελέγξτε λοιπόν την πάνα του και θα διαπιστώσετε ότι μόλις είναι φρεσκοπλυμένο και καθαρό, θα σταματήσει να κλαίει.

  • Πιπίλα

Η πιο εύκολη λύση είναι η πιπίλα. Δεν είναι η καλύτερη όμως, γιατί το μωρό θα την συνηθίσει και όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα δοντάκια, υπάρχει κίνδυνος να μην είναι και τόσο ίσια λόγω της πιπίλας. Αν την χρησιμοποιήσετε, διαλέξτε κάποια που να μην είναι πολύ σκληρή και να έχει απαραιτήτως στο σημείο που ακουμπάει στο στόμα του παιδιού κάτι μεγαλύτερο σαν τελείωμα, που θα το εμποδίσει να την καταπιεί.

  • Πείνα

Προσπαθήστε να ταΐζετε το μωρό τις ώρες που έχει προγραμματίσει ο παιδίατρος. Υπάρχει περίπτωση όμως το παιδάκι να έχει πεινάσει λίγο πριν την ώρα του και να κλαίει για να το ταΐσετε νωρίτερα. Μπορείτε να του δώσετε πολύ λίγη κρεμούλα, ίσα ίσα για να πάρει τη γεύση και να σταματήσει να κλαίει.

  • Πυρετός

Έχετε πάντα μαζί σας, ακόμα και όταν δεν είσαστε στο σπίτι, ένα παιδικό θερμόμετρο. Ελέγξτε την θερμοκρασία του μωρού, γιατί μπορεί να έχει κρυώσει ή να έχει κάποια από τις παιδικές ασθένειες που περνάνε όλα τα μωράκια. Τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό που το παρακολουθεί, αλλά προηγουμένως κάντε ένα χλιαρό μπανάκι στο μωρό, θα το ανακουφίσει.

  • Αγκαλιά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό στον κόσμο, από την αγκαλιά της μάνας.. Σε όλες τις ηλικίες και όχι μόνο στα μωρά. Πάρτε το παιδάκι σας αγκαλιά, χαϊδέψτε το και μιλήστε του τρυφερά. Σίγουρα θα σας καταλάβει, γιατί στα μωρά λειτουργεί πολύ το ένστικτο. Σκεφτείτε, ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και δεν θα έχετε πάντα την ευκαιρία να χαρίσετε στο μωρό αλλά και στον εαυτό σας, αυτή τη γλυκιά στιγμή.

  • Νανούρισμα

Παλιά και αλάνθαστη συνταγή είναι να κρατήσετε το μωρό αγκαλιά, να το κουνάτε στην αγκαλιά σας και να το νανουρίσετε. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο συγκεκριμένο νανούρισμα, μπορείτε να του λέτε κάτι δικό σας που θα σκέπτεστε την ώρα που το κρατάτε και το κοιτάζετε. Κάτι ήξεραν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας..

  • Γκρίνια

Μήπως απλώς είναι λίγο γκρινιάρικο ή το έχετε καλο-κακομάθει με υπερβολική αγκαλίτσα? Παν μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.. Ισχύει και για τα μωράκια, όπως και για τις μαμάδες που αν εργάζονται και δεν είναι συνέχεια με το μωρό, το πρόβλημα θα το έχουν και οι δύο..

Καλή προσπάθεια!!

Σχετικά Άρθρα: