X
    Κατηγορίες: Κόσμος

78χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε 37χρονο ληστή που μπήκε στο σπίτι του

Ένας 78χρονος συνταξιούχος συνελήφθη, αφού φέρεται ότι σκότωσε έναν άνδρα που μπήκε στο σπίτι του με τον φίλο του για διάρρηξη, δήλωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12.45 π.μ. ξημερώματα της Τετάρτης. Ο ηλικιωμένος άνδρας, αναγκάστηκε από τον ληστή να πάνε μαζί στην κουζίνα του, ενώ ο συνεργός του ανέβηκε στον επάνω όροφο για να πάρει ότι πολύτιμο υπήρχε.

O 78χρονος άνδρας, ονομάζεται Ρίτσαρντ Όσμπορν-Μπρουκς και κατοικεί στο Λονδίνο, με την 76χρονη σύζυγο του η οποία πάσχει από άνοια. Ο ληστής που ήταν μαζί του στην κουζίνα, τον απείλησε με κατσαβίδι και ζήτησε να του δώσει χρήματα. Ο άνδρας, βρέθηκε σε πανικό σκεπτόμενος την γυναίκα του και τον τυχόν βασανισμό της από τον δεύτερο ληστή.

Αυτό τον έκανε να πάρει ένα μαχαίρι και να τον τραυματίσει σοβαρά στο επάνω μέρος του σώματος του. Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές και κάλεσαν την αστυνομία. Αμέσως έφθασε το ασθενοφόρο και πήρε τον τραυματισμένο άνδρα. Τον μετέφεραν σε κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου πέθανε στις 3.37 π.μ.

Ο συνταξιούχος συνελήφθη για ύποπτος δολοφονίας και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ηλικιωμένος πλήρωσε την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τον Μάιο που θα εκδικασθεί η υπόθεση του από τακτικό δικαστήριο. Ο δεύτερος ληστής, κατόρθωσε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του, εφόσον διαπίστωσε ότι ο σύντροφος του δεν θα μπορούσε να τον ακολουθήσει λόγω του τραύματος του.

Η υπόθεση αυτή, έφερε πάλι στην επικαιρότητα την συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα των ιδιοκτητών σπιτιών που δέχονται επίθεση μέσα στο σπίτι τους, όπως και για την υπεράσπιση τους από του ίδιους απέναντι στους εισβολείς.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά και οι υποστηρικτές του συνταξιούχου έχουν δημιουργήσει σελίδες με εκστρατεία συμπαράστασης απέναντι του, πλημμυρίζοντας το Twitter με υποστηρικτικά μηνύματα.

Οι πληροφορίες για τον διαρρήκτη που ονομαζόταν Χένρι Βίνσεντ, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, αναφέρεται ότι πρόκειται για άτομο που ήταν εγκληματίας καριέρας και είχε σύστημα να χτυπάει σπίτια με αδύναμους συνταξιούχους και να τους ληστεύει. Είχε βρεθεί πολλές φορές στη λίστα των καταζητούμενων ληστών της αστυνομίας και είχε ένα πλούσιο ποινικό μητρώο.

Ήταν σε συμμορία με τον πατέρα του και πέντε από τους θείους του και η ομάδας τους είχε μεγαλύτερη δράση στο Κεντ και το νότιο Λονδίνο. Μέλη της οικογένειάς του φυλακίστηκαν για συνολικά σχεδόν 54 χρόνια το 2003, αφού λήστεψαν συνταξιούχους και τους εξαπάτησαν για ποσά που ήταν συνολικά ύψους 448.180 δολαρίων.

Σύμφωνα με το Νιους Κονστράξιον, ο Χένρι Βίνσεντ φυλακίστηκε για τεσσεράμισι χρόνια και ο πατέρας του Κάρολ Βίνσεντ, φυλακίστηκε για πεντέμισι χρόνια το 2003, για υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης, με την υπόσχεση ότι θα αναλάμβαναν επισκευές στο σπίτι της. Πολλοί ντετέκτιβς έψαχναν να βρουν τον Χένρι, αλλά εκείνος κατόρθωνε και διέφευγε.

Αξίζει να σημειωθεί ένα σχόλιο που έγινε από κάτοικο της περιοχής, σχετικά με τον κ. Ρίτσαρντ Όσμπορν-Μπρουκς:

Δεν μπορείτε να διαλύσετε τα σπίτια των ανθρώπων, ειδικά όταν ένας ηλικιωμένος φροντίζει τη γυναίκα του που ήταν μόνιμα στο κρεβάτι με άνοια. Αυτός είναι ένας συνταξιούχος που έχει εργαστεί σε όλη του τη ζωή και θέλει να ζήσει και να πεθάνει ήσυχα, σημειώθηκε.

Αυτή είναι η βρετανική δικαιοσύνη? Πού είναι η προστασία μας? Ο ηλικιωμένος αξίζει ένα μετάλλιο και να τον αφήσετε ελεύθερο. Τώρα ξέρετε γιατί η Αμερική έχει πυροβόλα όπλα, έγραψε ένας φίλος του Ρίτσαρντ σε προσωπικό του λογαριασμό.

Σχετικά Άρθρα: