X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Άμφισσα: Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε την 13χρονη Ρομά

Παραδόθηκε εχθές Δευτέρα αργά το απόγευμα ο 34χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησε και σκότωσε την 13χρονη ρομά σε καταυλισμό στην Άμφισσα πριν από μία εβδομάδα και τραυμάτισε με πυροβολισμό στο πόδι έναν 35χρονο ρομά.

Μετά από την πράξη του, ο δράστης είχε διαφύγει σε ορεινή περιοχή της Γκιώνας, γύρω από την Άμφισσα και καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές, ενώ έντονη ήταν η οργή των ρομά της περιοχής και των συγγενών της 13χρονης, οι οποίοι είχαν προβεί σε αντίποινα βάζοντας φωτιά στο αμάξι και σπάζοντας το μαγαζί του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει μία επικοινωνία μεταξύ του και του 34χρονου που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και σκοπός ήταν να τον πείσει να παραδοθεί στις αρχές. Οι ρομά απειλούσαν ότι αν δεν παρουσιαστεί ο δράστης, θα έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους και θα τον έβρισκαν οι ίδιοι.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Άμφισσας και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή, ώστε να απολογηθεί σχετικά με την πράξη του και να γίνει γνωστή και η δική του εκδοχή για τα γεγονότα και τον θάνατο της 13χρονης ρομά.

Στοιχεία αναφέρουν πως υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του δράστη και τους ρομά όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας στο στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Αφού συνεπλάκη μαζί τους, πυροβόλησε με την καραμπίνα του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο πόδι ενός ρομά και τον θάνατο του ανήλικου κοριτσιού που χτυπήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι.

Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι υπήρξε διάρρηξη από αγνώστους στο σπίτι του και είχε μεταβεί στον καταυλισμό αναζητώντας τους πιθανούς δράστες. Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη ημέρα πριν από την τραγωδία, συνελήφθη στην Άμφισσα 40χρονος Αλβανός που κατηγορείται ως απλός συνεργός στην ανθρωποκτονία του 13χρονου κοριτσιού.

Πρόκειται για υπάλληλο του επιχειρηματία, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο την ώρα του επεισοδίου, αλλά δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον 34χρονο από την ενέργεια του. Μέχρι στιγμής, ο 40χρονος αρνείται ότι ήταν παρών στο περιστατικό, όπως και την οποιαδήποτε ανάμιξη του στη δολοφονία της 13χρονης ρομά.

Σχετικά Άρθρα: