X
    Κατηγορίες: Viral

Τα αναβολικά είναι επικίνδυνα και σκοτώνουν

Τα αναβολικά, σταμάτησαν ξαφνικά τα όνειρα bodybuilder μετά απο υπερβολική δόση αναβολικών. Ήθελε να γίνει πρωταθλητής στο Αμερικάνικο WWE World (Wrestling Entertainment ή αλλιώς παγκόσμια ψυχαγωγική πάλη).

Πρόκειται για τον 35χρονο Γκεν Μάκεφιλντ, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Τανστάλ της Αγγλίας. Ήταν φανατικός στο αγώνισμα και για να διατηρήσει και να ενισχύσει τους θηριώδης μύες του έκανε τοπικά ενέσεις με ινσουλίνη.

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την ακριβή αιτία του θανάτου του, αλλά μετά από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει υπερβολική χρήση ινσουλίνης για τη βελτίωση της εικόνας του σαν bodybuilder. Αυτό ήταν που τον οδήγησε στην θανατηφόρα κατάρρευση.

Ο πατέρας του Δαβίδ Μάκεφιλντ, είπε ότι ο Γκεν είχε καταστρέψει τους δικέφαλους μύες του πριν από πέντε χρόνια από την πολύωρη προπόνηση και τις τοπικές χρήσεις αναβολικών και τώρα θέλει να μηνύσει τις εταιρείες που του τα προμήθευαν στο γιο του.

Ο Γκεν είχε ακυρώσει συμβόλαιο για αγώνες μετά από αυτή τη ζημιά που είχε πάθει και όπως λέει ο πατέρας του, αν τότε ο τραυματισμός του είχε αντιμετωπιστεί σωστά, θα είχε ανακάμψει πλήρως.

Ο Δαβίδ είπε στην έρευνα ότι έμπλεξαν τον γιο του στα δίχτυα τους και μετά δεν τον βοήθησε κανένας να ξεμπλέξει. Από το νοσοκομείο τον είχαν προειδοποιήσει να σταματήσει τα αναβολικά, αλλά αυτοί που ήθελαν για πρωταθλητισμό ποτέ δεν το έκαναν. Αν και συνέχισε να παλεύει μετά τον τραυματισμό του, δεν είχε τις επιδόσεις που ήθελε και δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι.

Στη συνέχεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι ο Γκεν έλαβε κάποια αποζημίωση μετά την καταγγελία που είχε κάνει, αλλά φίλοι του είπαν ότι επένδυσε αυτά τα χρήματα σε μια καινούργια σειρά HGV αναβολικών. Είχε κάνει χρήση και στεροειδών ορμονών πριν αρχίσει στην ινσουλίνη, για να αναπληρώσει σύντομα τις χαμένες του δυνάμεις.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο σπίτι του, μετά από καταγγελία στην αστυνομία της κοπέλας που έβγαινε μαζί του, γιατί ανησύχησε που δεν απαντούσε στα μηνύματα και τα τηλέφωνα της.

Σχετικά Άρθρα: