X
    Κατηγορίες: Viral

Πως ομοφυλόφυλοι και τρανσέξουαλ, μπορούν τώρα να κάνουν παιδί

Είναι πολύ κοντά η μέρα που οι άνδρες θα μπορούν να κυοφορήσουν και να γεννήσουν παιδί, είπε ο Dr Richard Paulson που είναι πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας για την αναπαραγωγική ιατρική.

Ο ειδικός αυτός επιστήμονας, δεν βλέπει τον λόγο που ένας άνδρας δεν μπορεί να κυοφορήσει και ισχυρίζεται ότι μπορεί να γίνει μεταμόσχευση μήτρας σε άνδρες, κάτι που θα τους δώσει την δυνατότητα να μεγαλώσει εκεί μέσα ένα μωρό.

Δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για το παιδί, θα γεννιέται εντελώς φυσιολογικό, αλλά επειδή δεν θα μπορεί να γίνει η γέννα κανονικά, ο πατέρας – μητέρα, θα πρέπει να γεννήσει με καισαρική.

Δήλωσε ότι οκτώ παιδιά έχουν ήδη γεννηθεί από γυναίκες μετά από μεταμοσχεύσεις μήτρας. Σε κάποιο σεμινάριο για αυτό το θέμα στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, είπε ότι υπάρχει δυνατότητα για να μπει μια μήτρα στον άνδρα, γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τα ίδια αιμοφόρα αγγεία.

Είπε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να ψηφιστούν νόμοι με τους οποίους θα βοηθηθούν αλλά και θα επιτρέπεται πλέον στις γυναίκες τρανσεξουαλικού τύπου να γίνουν φυσικές μητέρες. Αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αν ψηφιστεί αλλού θα ακολουθήσουν και εκεί.

Ο Julian Savulescu, καθηγητής πρακτικής δεοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η ασφάλεια του μωρού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και κατά δεύτερο λόγο να είναι η ικανοποίηση του ατόμου που θα επιλέξει την τεκνοποίηση με αυτόν τον τρόπο.

Από όσα γνωρίζουμε, οι επιστήμονες ελπίζουν να κάνουν την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας σε άνδρα το 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Άρθρα: