X
    Κατηγορίες: Viral

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με φυσικούς τρόπους και οικονομικά

Οι κατσαρίδες κάνουν την εμφάνιση τους όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Τα μικρά και ανεπιθύμητα αυτά έντομα, αγαπούν την υγρασία, το ζεστό περιβάλλον, το σκοτάδι και φυσικά τα υπολείμματα των τροφών. Λέγεται ότι σε μια πυρηνική καταστροφή, θα είναι τα μόνα ζώα που θα επιζήσουν, όπως επίσης λέγεται, ότι σε ορισμένα μέρη τις θεωρούν τον καλύτερο μεζέ..

Εμείς όμως, που βλέπουμε τις κατσαρίδες με άλλο μάτι και όχι σαν εκλεκτό έδεσμα, μάλλον θα πρέπει να τις εξαφανίσουμε. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι και οικονομικοί ταυτόχρονα, για να απαλλαγούμε από την μικρή Τερέζα, που όταν την δούμε να ανοίγει τα φτερά της και να πετάγεται από κάποιο ντουλάπι μας πιάνει πανικός.

Το ζητούμενο είναι να τις απομακρύνουμε και όχι να μπούμε στη διαδικασία να τις σκοτώσουμε. Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να το πετύχουμε με 5 απλούς, εύκολους και οικονομικούς τρόπους, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε εντομοκτόνα:

  • 1. Μαγειρική σόδα
    Τα ύποπτα σημεία για να βρούμε τις κατσαρίδες, είναι οι πόρτες, τα παράθυρα και οι φωταγωγοί. Μπορείτε απλά να ρίξετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδα με λίγη ζάχαρη άχνη που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, χωρίς να την σκουπίσετε και εκείνη θα δράσει μόνη της.

  • 2. Φύλλα δάφνης
    Παρόλο που τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται στην μαγειρική για το πικάντικο και ωραίο άρωμα τους, δεν αρέσουν στις κατσαρίδες. Υπάρχουν δύο τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε. Τριμμένα και αποξηραμένα στις περιοχές που συχνάζουν και αναφέραμε πιο πάνω, ή κοντά στις φωλιές τους αν τις έχετε βρει. Ο άλλος τρόπος είναι να ρίξετε μέσα σε 1/2 λίτρο βραστό νερό λίγα φύλλα δάφνης και αφού τα αφήσετε λίγη ώρα, αφαιρείτε τα φύλλα και σφουγγαρίζετε το σπίτι προσθέτοντας κανονικά το απορρυπαντικό σας.

  • 3. Αμμωνία
    Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι η αμμωνία. Η χαρακτηριστική και έντονη μυρωδιά της αμμωνίας εξαφανίζει κυριολεκτικά τις κατσαρίδες. Ο τρόπος που θα την χρησιμοποιήσετε είναι απλός. Διαλύουμε δύο φλυτζάνια αμμωνία σε έναν κουβά νερό, αν είναι χλιαρό θα είναι καλύτερα και το αδειάζουμε στο νεροχύτη. Οι κατσαρίδες θα πάθουν σοκ από την μυρωδιά της αμμωνίας γιατί την απεχθάνονται.

  • 4. Μην αφήνετε άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη
    Όπως είπαμε, οι κατσαρίδες θέλουν να μοιράζονται τις.. γευστικές μας προτιμήσεις, γιαυτό και μας κάνουν την έκπληξη μέσα από τους νεροχύτες. Συνήθως μέσα στα πιάτα που υπάρχουν για πλύσιμο την επόμενη ημέρα ρίχνουμε νερό. Τα αντιπαθητικά αυτά έντομα, λατρεύουν το νερό και ενώ μπορούν να επιβιώσουν πάνω από ένα μήνα χωρίς τροφή, είναι αδύνατο να ζήσουν ούτε μια μέρα χωρίς νερό. Συμπέρασμα? Πλένουμε τα πιάτα και αφήνουμε καθαρό το νεροχύτη κάθε βράδυ.

  • 5. Συχνό σφουγγάρισμα
    Από όπου περάσουν οι κατσαρίδες, αφήνουν και τα ίχνη τους, δηλαδή περιττώματα. Αυτό είναι ένας τρόπος προσέλκυσης και για άλλες κατσαρίδες και έτσι πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Προσθέστε στον κουβά με το απορρυπαντικό και λίγη χλωρίνη, όχι μόνο για να την μυρίζουν και να απομακρύνονται, αλλά και γιατί οι κατσαρίδες είναι φορείς μικροβίων.

Υπάρχουν και οι λύσεις με τις παγίδες με κόλλα για κατσαρίδες που θα βρείτε στο εμπόδιο, αλλά δεν θα τις απομακρύνουν. Θα κολλήσουν επάνω τους και θα μπείτε στη διαδικασία να τις πετάξετε. Η άλλη λύση είναι τα εντομοκτόνα. Αυτά που είναι σε μορφή τζελ, έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα, αλλά εκτός από την δυσάρεστη μυρωδιά τους, δεν είναι σίγουρο αν θα επηρεάσουν τα κατοικίδια που ίσως έχετε στο σπίτι σας και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Σκεφθείτε ότι έχετε να αντιμετωπίσετε έναν μικρό αλλά ύπουλο εχθρό, που εκτός από το θάρρος που χρειάζεται να έχουμε όταν τον δούμε, θα πρέπει να σκεφθούμε έξυπνα και μην τον αφήσουμε να εισβάλλει στο χώρο μας.

Καλή επιτυχία σε όποιον τρόπο διαλέξετε!!

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Ιουλίου 2019 01:17

Σχετικά Άρθρα: