X
    Κατηγορίες: Viral

Απόπειρα δωροδοκίας 77χρονης σε αστυνομικό για να την κάνει νεότερη

Ακούγεται απίστευτο, αλλά.. έγινε και αυτό. Γυναίκα 77 χρονών αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, για να την κάνει να φαίνεται 10 χρόνια νεότερη στην αστυνομική της ταυτότητα, σύμφωνα την dimokratiki.gr.

Πρόκειται για κάτοικο της Κω, Ελληνογαλλίδα λόγω του ότι είχε παντρευτεί Γάλλο και είναι χήρα. Η 77χρονη είναι μητέρα ενός 35χρονου γιου και προέρχεται από εξαιρετικά εύπορη οικογένεια.

Η παραπάνω γυναίκα, παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε δικαιολογητικά για την έκδοση νέας ταυτότητας λόγω απώλειας, καθώς και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με την ηλικία των 67 ετών, αντί του ορθού 77.

Ο αστυνομικός αντιλήφθηκε κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια, η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ.

Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής και στην προανάκριση η γυναίκα υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί από την ευεργετική νομοθεσία για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της.

Όταν οδηγήθηκε στο Αυτόφορο, υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής. Ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.

Η υπόθεση για την 77χρονη, θα εκδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ενώ πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή και οι κατηγορίες που την βαρύνουν είναι απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού, αλλά και πλαστογραφία.

Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα που θα την εμφάνιζε μικρότερη στη Γαλλία για λόγους συνταξιοδότησης, αφού τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα μετά τον γάμο της με Γάλλο.

Σχετικά Άρθρα: