X
    Κατηγορίες: Viral

Πυροσβέστες έσωσαν χοντρούλη αρουραίο που… σφήνωσε σε φρεάτιο – Vid

Σε μια ασυνήθιστη διάσωση προχώρησαν πυροσβέστες στην πόλη Μπένσχαϊμ στη Γερμανία, οι οποίοι δέχτηκαν μια πρωτόγνωρη επείγουσα κλήση.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν έναν… παχουλό αρουραίο, ο οποίος είχε κολλήσει σε φρεάτιο αποχέτευσης, στην προσπάθειά του να βγει στην επιφάνεια.

“Έκανε παχάκια το χειμώνα και σφήνωσε περίπου στη μέση. Δεν μπορούσε να κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας ειδικός στη διάσωση ζώων, ο Μάικλ Ζερ ένας από τους διασώστες.

Ο αρουραίος προσπαθούσε επί πολλή ώρα μάταια να ξεφύγει. Ο απεγκλωβισμός του, ωστόσο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση: όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, επιστρατεύτηκε μια ολόκληρη ομάδα πυροσβεστών.

Αρχικά ένας πυροσβέστης τον έπιασε με μια θηλιά, ενώ οι υπόλοιποι με ειδικά εργαλεία σήκωσαν το φρεάτιο. Τότε ο πυροσβέστης προσπάθησε να σπρώξει τον αρουραίο από τα πόδια προς τα πάνω για να τον βγάλει. Μετά από λίγη προσπάθεια, τελικά τα κατάφεραν και τον άφησαν και πάλι ελεύθερο στο φρεάτιο.

«Ακόμα και τα ζώα αξίζουν το σεβασμό μας», απάντησε ο διασώστης του μικρού τρωκτικού, σε αρκετούς περαστικούς που αναρωτήθηκαν πόσο κόστισε αυτή η επιχείρηση.

Η αποστολή αυτή, έλαβε εκατοντάδες θετικά σχόλια στην σελίδα στο Facebook της οργάνωσης αυτής διάσωσης ζώων, καθώς πολλοί επιδοκίμασαν την φροντίδα που δόθηκε σε ένα ζώο, το οποίο αποτελεί συνήθως στόχο “αποστολών” εξόντωσης.

Ο Ζερ σημείωσε ότι αυτός που βρήκε το εγκλωβισμένο ζώο δεν έλαβε κάποια αποζημίωση, αλλά ανταμείφθηκε με μια ζωγραφιά του χοντρούλη αρουραίου, περιτριγυρισμένου με καρδούλες, την οποία έκανε το κοριτσάκι που εντόπισε πρώτο το ζώο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 27 Φεβρουαρίου 2019 19:33

Σχετικά Άρθρα: