X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ο Τραμπ, τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δένδρου και οι άδειες καρέκλες

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια, ξεκίνησαν την εορταστική περίοδο όπως συνηθίζεται, με τον φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου δένδρου έξω από τον λευκό οίκο στην Ουάσινγκτον DC. Ο χώρος που είχε ετοιμάσει για τους καλεσμένους, δεν γεμάτος όπως περίμενε. Οι περισσότερες καρέκλες ήταν άδειες και ο Τραμπ έδειχνε αμήχανος σε όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε επί κυβερνήσεως Ομπάμα, που δεν χωρούσαν οι καλεσμένοι στο χώρο που είχαν ετοιμάσει. Ο δημοσιογράφος Steve Rudin ανέβασε φωτογραφίες στο Twitter και σχολίασε ότι η τελετή ήταν όμορφη, αλλά υπήρχαν εκατοντάδες κενές θέσεις. Άλλη μία γκάφα και για άλλη μια φορά ο Τραμπ έγινε αστείος..

Ο Πρόεδρος Κάλβιν Κόλιτζ έβαλε για πρώτη φορά το εορταστικό δέντρο την παραμονή των Χριστουγέννων το 1923 και άναψε τα φώτα μπροστά σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. Έκτοτε, ο κάθε πρόεδρος συνέχισε την ειδική παράδοση. Αλλά για την οικογένεια Τραμπ, ήταν η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο πρόεδρος τον Ιανουάριο.

Πολύ σύντομα, η φωτογραφίες έγινε ανάρπαστες σε όλο το διαδίκτυο, συγκρίνοντας τα κενά καθίσματα στην τελετή του Τραμπ, με τα πλήθη που είχε ο Ομπάμα. Βέβαια ο πρώην γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σαν Σπίσκερ, σχολίασε ότι οι φωτογραφίες ήταν στημένες, για να φαίνεται λιγότερος ο κόσμος και να ελαχιστοποιηθεί η δημοτικότητα του προέδρου.

Το 2009, ολόκληρη η προεδρική οικογένεια ο Μπαράκ, η Μισέλ και οι κόρες τους Σάσα και Μάλια πάτησαν το κουμπί μαζί, ενώ τώρα ήταν μόνο η Μελάνια που το πάτησε για να ανάψουν τα φώτα του δένδρου. Όλη η οικογένεια Τραμπ, μέτρησαν αντίστροφα για την φωταγώγηση του δένδρου, αλλά ο Ντόναλντ φαινόταν σκεπτικός, γιατί περίμενε πλήθος κόσμου και είδε μόνο άδειες καρέκλες. Τουλάχιστον δεν είδαμε τον Τραμπ να πίνει νερό αυτή τη φορά, όπως στην ομιλία του κρατώντας το μπουκάλι και με τα δύο χέρια σαν να έχει άνοια.

Ίσως για του χρόνου το ξανασκεφτεί ποιους θα καλέσει και οργανώσει καλύτερα την τελετή.. Δείτε το Βίντεο!!

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 14 Οκτωβρίου 2018 01:59

Σχετικά Άρθρα: