X
    Κατηγορίες: Viral

Δυσάρεστη αναπνοή: Τρόποι αντιμετώπισης και μυστικά καταπολέμησης

Τυχαίνει κάποιες φορές που μιλάμε με κάποιον, να τον βλέπουμε να κρατάει απόσταση ασφαλείας, διακριτικά βέβαια, αλλά καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μήπως είναι η δυσάρεστη αναπνοή που βάζει ένα μικρό και αόρατο τείχος στις σχέσεις μας με τους άλλους?

Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή. Ο πιο συνηθισμένος, δεν είναι το πλύσιμο των δοντιών όπως νομίζουμε, αλλά είναι η έλλειψη νερού. Όταν υπάρχει ξηρότητα στο σώμα, μεταδίδεται και στο στόμα με συνέπεια να δημιουργούνται περισσότερα βακτήρια, που όταν πολλαπλασιάζονται δημιουργούν κακοσμία. Το να υπάρχει πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι με νερό, εκτός από την κακοσμία που σίγουρα θα είναι ανύπαρκτη ή πολύ μειωμένη, βοηθάμε το δέρμα μας και γενικά τον οργανισμό μας.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην περιποίηση του στόματος και πρέπει να μην παραλείπουμε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, απλώς για έλεγχο και για πέτρα αν υπάρχει. Φαντασθείτε και τους δύο μικρούς εχθρούς που παραμονεύουν και είναι η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, που με την πάροδο του χρόνου εκτός από καταστροφή των ούλων και των δοντιών, προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Εκτός από το πλύσιμο των δοντιών που πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, το πρωί και βράδυ που μένουν υπολείμματα τροφών, θα πρέπει να προμηθευτούμε και το ειδικό απλό εξάρτημα που στοιχίζει ελάχιστα, για τον καθαρισμό της γλώσσας. Μετά το πλύσιμο των δοντιών, καθαρίζουμε καλά την γλώσσα μας με το εξάρτημα αυτό, χρησιμοποιώντας την ίδια οδοντόκρεμα. Καλό είναι μία φορά την ημέρα μετά το βούρτσισμα, να χρησιμοποιούμε και στοματικό διάλυμα για λίγα δευτερόλεπτα. Προτιμήστε αυτό που δεν έχει οινόπνευμα, γιατί είναι πιο ήπιο και δεν θα σας δημιουργεί πρόβλημα στη χρήση με την γεύση του.

Όσοι διαλέξετε την μέθοδο της τσίχλας, προτιμήστε αυτές που δεν έχουν ζάχαρη, γιατί μετά από λίγα λεπτά που θα φύγει η γλυκιά γεύση, θα μείνει μια πικρίλα στο στόμα που αργότερα δεν θα σας προστατεύει από το δυσάρεστο πρόβλημα της άσχημης αναπνοής.

Όσο για τους λάτρεις του σκόρδου, μην φοβόσαστε να το απολαύσετε γιατί έχει πολλά οφέλη και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες με δύο τρόπους. Ο κλασσικός είναι να.. φάει και ο/η σύντροφος σας για να μην καταλαβαίνει την μυρωδιά και ο άλλος που είναι πολύ αποτελεσματικός, είναι μία κουταλιά απλή άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη που θα την κρατήσετε για λίγο στο στόμα σας.

Το λεμόνι επίσης θα σας βοηθήσει πολύ, γιατί εκτός από την βιταμίνη C που είναι πλούσιο και δίνει πολύ ενέργεια, έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Έτσι, θα απομακρύνει τα βακτήρια που υπάρχουν στην στοματική κοιλότητα και παράλληλα, θυμηθείτε ότι μία λεμονάδα σπιτική, διώχνει το λίπος. Αν προσθέσετε και μέλι αντί για ζάχαρη τότε το όφελος είναι διπλό.

Και τώρα ας πάμε στον πιο απλό τρόπο, που χρησιμοποιούσαν ακόμα και οι γιαγιάδες μας. Έχετε στο στόμα σας μετά από ένα γεύμα που σας φαίνεται ύποπτο, ή πριν από ένα ραντεβού με.. ενδιαφέρον, ένα μικρό γαρύφαλλο. Δεν χρειάζεται να το μασήσετε, απλώς να το έχετε στο στόμα σας.

Εάν παρ όλες αυτές τις προσπάθειες δεν έχετε καταφέρει να βελτιώσετε ή να απαλλαγείτε από το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής, ίσως θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα γιατρό για να ελέγξετε πιθανά προβλήματα υγείας που το προκαλούν, όπως το στομάχι.

Καλή επιτυχία και.. πολλά φιλιά χωρίς δυσάρεστη αναπνοή!!

Σχετικά Άρθρα: