X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ελευθερώθηκαν και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Ελλάδα

Αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα Δευτέρα το απόγευμα και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν φθάσει στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, όπως είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις.

Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Υπενθυμίζεται, πως περίπου πριν από ένα μήνα, με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης αφέθηκε ελεύθερος ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγνακτσί.

Οι τέσσερις Τούρκοι που ελευθερώθηκαν σήμερα, θα παραμείνουν όπως και συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου σε άγνωστη τοποθεσία φρουρούμενοι από αστυνομικές δυνάμεις και θα έχουν την υποχρέωση να εμφανίζονται καθημερινά σε αστυνομικό τμήμα.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, έχουν ζητήσει δια των συνηγόρων τους, όταν τους χορηγηθεί άσυλο να φύγουν από την Ελλάδα και να ταξιδέψουν νομίμως με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα σε χώρα που θα επιλέξουν.

Η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση η οποία έχει επικυρωθεί σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα: