X
    Κατηγορίες: Viral

Το ζευγάρι γέρασε, αλλά οι οικιακές συσκευές άντεξαν..

Ο Σίδνεϋ και η Ραχήλ Σάουντερς, 83 και 81 χρονών, συνταξιούχοι πια ζουν στο σπίτι τους έχοντας τις οικιακές συσκευές που είχαν αγοράσει 1/2 αιώνα πριν, δηλαδή όταν παντρεύτηκαν πριν 50 χρόνια. Η υπόθεση αυτή δεν θυμίζει λίγο στοιχειωμένο σπίτι?

Τώρα σκέφτηκαν να αναβαθμίσουν το σπίτι τους και να αγοράσουν καινούργιες οικιακές συσκευές. Έχουν βάλει αγγελία να πουλήσουν το πλυντήριο τους, το στεγνωτήριο και την ηλεκτρική κουζίνα και ελπίζουν να πάνε σε καλά χέρια, ή να τα δώσουν σε ένα μουσείο γιατί αυτά τα μοντέλα δεν υπάρχουν πια.

Το ζευγάρι δίνει επίσης το ηλεκτρικό του σίδερο, που είναι ενθύμιο σαν δώρο από τον γάμο τους το 1956. Το στεγνωτήριο τους που το πουλάνε για 52 δολλάρια, είναι συνομίληκο με την κόρη τους και δουλεύει ακόμα μετά από 54 χρόνια. Όσο για το πλυντήριο, ο Σίδνεϋ λέει ότι λειτουργεί και αυτό με μια μικρή διαρροή κάποιες φορές και όταν το αγόρασαν το είχαν ακριβοπληρώσει με 60 δολλάρια τότε, που τα χρήματα είχαν άλλη αξία.

Την ηλεκτρική κουζίνα την αγόρασαν το 1956 για 19 δολλάρια και έναν βραστήρα για 15 δολλάρια. Ο ηλικιωμένος συνταξιούχος λέει ότι τα πράγματα όλα γινόντουσαν πιο γερά τότε παρά στις μέρες μας, ήταν περισσότερο ανθεκτικά και γερά, αλλά σαφώς τα καινούργια είναι πιο εξελιγμένα. Τότε δίνανε μεγαλύτερη σημασία σε αυτά που φτιάχνανε γιατί ο κόσμος δεν είχε χρήματα και δεν μπορούσε να τα αντικαταστήσει εύκολα.

Αποφάσισαν να δώσουν τις παλιές τους συσκευές που έχουν περάσει μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια, γιατί μετακομίζουν σε ένα άλλο σπίτι για να είναι πιο κοντά στα παιδιά τους που τους επέβαλλαν να πάρουν καινούργιες οικιακές συσκευές. Η γυναίκα του έχει δεθεί πολύ συναισθηματικά με όλα τα πράγματα τους γιατί εκείνη ήταν που τα χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί κάποια ακόμα.

Η Ραχήλ είπε ότι θα είναι ντροπή να δώσουν αυτά τα συλλεκτικά πράγματα για ανακύκλωση και βλέπει πιο πιθανό να τα δωρήσουν σε μουσείο. Τα χρήματα που ζητάνε αν πουληθούν, δεν είναι πολλά, αλλά τα δίνουν μόνο και μόνο για να ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι θα τα χρησιμοποιήσουν.

Η κόρη τους λέει, ότι όσο σύγχρονα και να είναι τα καινούργια πράγματα που θα αγοράσουν, η μητέρα της θα τα βλέπει άχρηστα και θα νοσταλγεί πάντα το πλυντήριο με τις διαρροές κάπου κάπου..

Σχετικά Άρθρα: