X
    Κατηγορίες: Viral

Πως το κάπνισμα επηρρεάζει την ερωτική ζωή και την υγεία

Μπορεί να μην είναι μια άνετη και βολική σκέψη για πολλούς καπνιστές, αλλά το κάπνισμα επηρεάζει τη ερωτική σας ζωή.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, όταν εξετάζουμε πόσο περίπλοκο είναι το ανθρώπινο σώμα. Όλα τα κύρια όργανα του σώματος συνδέονται και εξαρτώνται το ένα από το άλλο ώστε να λειτουργούν άριστα. Εάν κάνουμε βλάβη σε ένα μέρος του σώματος, θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε βλάβη αλλού.

Αν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσετε το κάπνισμα για να αλλάξετε τη ερωτική σας ζωή, διαβάστε τα παρακάτω:

Για να μιλήσουμε σύντομα όσον αφορά το κομμάτι της επιστήμης, το βασικό πρόβλημα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, οι βλαβερές ουσίες στα τσιγάρα, όπως ο καπνός και η πίσσα, περιορίζουν τη ροή αίματος στο σώμα.

Αυτό, μειώνει το οξυγόνο που διοχετεύεται μέσω του κυκλοφορικού συστήματος του σώματος. Είτε είστε χρόνιος καπνιστής, είτε καπνίζετε κάποιες φορές, πρέπει να ξέρετε ότι το κάπνισμα καταστρέφει τις ερωτικές σας επιδόσεις. Έρευνες έχουν δείξει, ότι το 61% από άτομα που δοκιμάζουν για πρώτη φορά το τσιγάρο, γίνονται μόνιμοι καπνιστές.

Επίσης, έρευνες που διεξήχθησαν πρόσφατα στις Η.Π.Α. έδειξαν ότι οι κανονικοί καπνιστές αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα ανικανότητας και έχουν λιγότερες πιθανότητες να μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά στον ερωτικό τομέα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι για όσους καπνίζουν τουλάχιστον 20 τσιγάρα την ημέρα, η στυτική δυσλειτουργία αυξήθηκε κατά 60%, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές παρόμοιας ηλικίας και προφίλ. Αυτό οφείλεται στη ροή του αίματος. Η ποσότητα αίματος που φτάνει στο πέος για να διατηρήσει την στύση είναι ανεπαρκής.

Άλλη κλινική έρευνα έχει δείξει ότι το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει επίσης την αρσενική λίμπιντο. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μονοξείδιο του άνθρακα που εισπνέεται κατά τη διάρκεια του καπνίσματος συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη στο αίμα. Αυτό επηρεάζει επίσης τον τρόπο κυκλοφορίας του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Τα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου σημαίνουν ότι οι άντρες αισθάνονται πιο κουρασμένοι και έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικές ορμές. Είναι γνωστό ότι οι καπνιστές είναι γενικά λιγότερο κατάλληλοι ακόμα και για εργασία από τους μη καπνιστές και αυτό έχει αποδειχθεί στον Στρατό.

Δεδομένου ότι στο σεξ χρειάζεται να υπάρχει ικανοποιητική καρδιοαναπνευστική αντοχή, είναι εύκολο να καταλάβετε ότι οι καπνιστές είναι σε μειονεκτική θέση. Το να είσαι χωρίς ανάσα στην κρεβατοκάμαρα και χωρίς καλές ερωτικές επιδόσεις, οφείλεται στο ότι το κάπνισμα έχει κάνει βλάβη στους πνεύμονες.

Εκτός από τα θέματα υγείας, υπάρχει ένας άλλος καλός λόγος να σταματήσετε το κάπνισμα εάν θέλετε να βελτιώσετε τη ερωτική σας ζωή. Το κάπνισμα ενοχλεί κάποιες γυναίκες που δεν καπνίζουν και θα θέλατε να είσαστε μαζί τους και μπορεί επίσης να επηρεάσει και την εμφάνιση σας. Κιτρίνισμα στα δάχτυλα, στα δόντια και μαύρους κύκλους στα μάτια.

Σταματώντας τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στα τσιγάρα και εισέρχονται στο σώμα σας, θα σταματήσετε τις πιθανότητες να μειώσετε την ερωτική σας επίδοση. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό πριν να είναι πολύ αργά και η ζημιά έχει γίνει μόνιμη.

Συμπέρασμα

Τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει το κάπνισμα στην ερωτική σας ζωή είναι ένας μόνο λόγος για να το σταματήσετε. Οι κίνδυνοι από το κάπνισμα για την υγεία είναι γνωστοί και οι στατιστικές δείχνουν ακριβώς πώς μπορεί να σας επηρεάσει το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Έτσι, εάν θέλετε να ζήσετε περισσότερο και να έχετε καλύτερες ερωτικές επιδόσεις, ήρθε η ώρα να σταματήσετε το κάπνισμα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 13 Ιανουαρίου 2018 04:42

Σχετικά Άρθρα: