X
    Κατηγορίες: Viral

Καπνιστές γίνονται τρία από τα πέντε άτομα που δοκιμάζουν το τσιγάρο

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών, δοκίμασε το τσιγάρο συνήθως σε νεαρή ηλικία και από περιέργεια. Μετά έγινε συνήθεια, που δυστυχώς είναι δύσκολο να σταματήσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου στο Λονδίνο Queen Mary και επικεφαλής τον καθηγητή Πήτερ Χάγιεκ, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό που αφορά θέματα καπνίσματος Nicotine & Tobacco Research, άρθρο με αποτελέσματα έρευνας.

Οι ερωτηθέντες ήταν πάνω από 215.000 άτομα, από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές συνήθειες. Απάντησαν όλοι στο ερωτηματολόγιο που τους είχαν ετοιμάσει, για την έρευνα που έγινε την περίοδο 2006 με 2016, σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νέα Ζηλανδία.

Από αυτούς, οι τρεις στους πέντε συνέχισαν να καπνίζουν, δηλαδή περίπου το 61%. Αργότερα ίσως κάποιοι το σταματήσουν, αλλά δεν αποκλείεται να το αρχίσουν ξανά. Το ποσοστό των νέων καπνιστών είναι μεγάλο και ειδικά για τους άνδρες που εξελίσσονται σε καθημερινούς καπνιστές, υπάρχει ο κίνδυνος της μειωμένης ερωτικής επίδοσης.

Ο καθηγητής Χάγιεκ, δήλωσε ότι για πρώτη φορά διαπιστώθηκε πως οι καπνιστές που ξεκίνησαν από την δοκιμή έως την καθημερινή συνήθεια, έγιναν πολύ γρήγορα μόνιμοι και ότι κάτι που στην αρχή ήταν μια απλή διασκέδαση, έγινε εθισμός.

Όλο αυτό, δείχνει ότι η επιρροή του τσιγάρου είναι μεγάλη και δεν πρέπει κάποιος να πειραματίζεται με το κάπνισμα, ανεξάρτητα με την ηλικία του. Ειδικά στην εφηβεία, που ο μελλοντικός μόνιμος καπνιστής, ξεκινάει με μια απλή περιέργεια χωρίς να καταλαβαίνει τις συνέπειες που υπάρχουν.

Σχετικά Άρθρα: