X
    Κατηγορίες: Viral

Πως να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη, την αρρώστια της εποχής μας

Το καλοκαίρι πέρασε, οι διακοπές τελείωσαν (για όσους τυχερούς πήγαν βέβαια) και τώρα πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πλήθος των υποχρεώσεων που έρχονται. Μεταξύ αυτών τα οικονομικά και οι εκκρεμότητες που έχουν συσωρευτεί.

Προσέξτε να μην σας βάλουν τα προβλήματα κάτω. Όπως η γυναίκα με κατάθλιψη που έπεσε στο κενό μετά από χωρισμό της. Η αρρώστια που έρχεται παγκοσμίως πρώτη είναι η κατάθλιψη. Από εκεί δημιουργούνται και ακολουθούν πλήθος προβλημάτων υγείας. Αντιμετωπίζεται με απλούς και εύκολους τρόπους και το κυριότερο είναι να μην το βάζετε κάτω και να είστε αισιόδοξοι.

Σκεφτείτε θετικά.
Δεν βγαίνει τίποτα με το να μυρικάζουμε συνέχεια τα προβλήματα. Ένας τρόπος που προτείνουν πολύ επιστήμονες, είναι να γράφουμε τα προβλήματα μας σε μία κόλλα χαρτί και να βάλουμε σε πρωτεραιότητα τα πιο επείγοντα. Τίποτα δεν λύνεται εύκολα και πάντα θα υπάρχουν υποχρεώσεις και χρέη.

Προσέξτε την διατροφή σας.
Βάλτε στη διατροφή σας βιταμίνες. Είναι πιο εύκολο να παραγγείλουμε delivery παρά να φτιάξουμε ένα σωστό γεύμα με λαχανικά, πρωτείνες και φρούτα. Είμαστε στο τέλος της εποχής και οι τιμές στα φρούτα είναι πιο προσιτές. Θα αιστανθείτε ικανοποίηση ότι με δική σας επιλογή φάγατε σωστά. Άλλωστε το έτοιμο φαγητό στοιχίζει πολύ πιο ακριβά.

Διώξτε το άγχος από την ζωή σας.
Να σκέπτεστε τις όμορφες στιγμές που περάσατε το καλοκαίρι και τις ακόμα πιο όμορφες που εσείς μπορείτε να προγραμματίσετε για τα χριστούγεννα που έρχονται. Ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και μέχρι τότε δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες να πάτε, γιατί όχι? ένα ταξίδι. Έστω και ένα διήμερο τις ημέρες των εορτών θα σας κάνει καλό.

Κάντε το περπάτημα καθημερινή σας συνήθεια.
Οι ψυχίατροι συμβουλεύουν πάντα ότι όταν η ψυχολογία σας δεν είναι καλή και αισθάνεστε τα προβλήματα να σας πνίγουν πηγαίνετε μια βόλτα με τα πόδια, έστω κάντε το γύρω του τετραγώνου από το σπίτι σας. Αν έχετε την δυνατότητα, πηγαίνετε να πιείτε έναν καφέ και πάρτε μαζί το λάπτοπ σας για να έχετε κάτι να κάνετε σε περίπτωση που θα αιστανθείτε αμηχανία επειδή είστε μόνος. Το ότι θα βρεθείτε με κόσμο θα σας κάνει καλό. Γενικά βγαίνοντας από το σπίτι θα αλλάξετε ψυχολογία.

Οικογένεια και υποχρεώσεις.
Ναι, είσαστε ο αρχηγός της οικογένειας και όλοι εξαρτώνται από εσάς και τα χρήματα που περιμένουν να φέρετε. Μην ξεχνάτε όμως ότι μέσα στην οικογένεια αν υπάρχει κατανόηση, το πρόβλημα το μοιράζονται όλοι και δεν το αντιμετωπίζει μόνο ένας. Μπορούν όλοι να βοηθήσουν μειώνοντας τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Επίσης, ας θυμηθούμε μέσα στην οικογένεια, να στηρίζουμε τους ηλικιωμένους που περνάνε μοναχικά Χριστούγεννα και σε είναι πιο ευάλωτοι στο θέμα της κατάθλιψης.

Να περιποιήστε τον εαυτό σας.

Θα σας κάνει καλό να βλέπετε τον εαυτό σας περιποιημένο. Κάντε στον εαυτό σας ένα δώρο που θα στοιχίζει ελάχιστα, το αξίζετε. Ένα τιπ που πάντα πιάνει, είναι να κοιτάζεστε στον καθρέφτη και να χαμογελάτε. Στην αρχή θα σας φανεί λίγο περίεργο και δύσκολο από την άσχημη διάθεση να περάσετε στο χαμόγελο, αλλά δοκιμάστε το. Επίσης πολύ καλό στην ψυχολογία μας κάνει να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Κοιτάζοντας κάτω και με κυρτούς ώμους, μας ρίχνει πολύ.

Υιοθετήστε ένα ζωάκι.
Το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη, είναι να υιοθετήσετε ένα ζωάκι και ακόμα καλύτερα να είναι αδεσποτάκι. Να είστε σίγουροι ότι θα σας το ανταποδώσει με το παραπάνω. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπει κάποιος δύο μάτια να τον κοιτάζουν με πραγματική αγάπη και να τρέχει το ζωάκι του να τον προυπαντήσει όταν γυρίζει στο σπίτι. Εκεί τα ξεχνάμε όλα, ή τα ρίχνουμε πίσω. Όλοι έχουν υποχρεώσεις και προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε.. ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!!

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 22 Δεκεμβρίου 2017 11:21

Σχετικά Άρθρα: