X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες – Βίντεο

Πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων φίλοι και συγγενείς, θέλησαν να τιμήσουν τον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα ο οποίος ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου βρήκε τον θάνατο από τις σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας, σήμερα που έγινε η κηδεία του στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Στο βαρύ και πένθιμο ήταν το κλίμα που επικρατούσε, τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του 35χρονου Έλληνα ομογενή η οποία παρήγγειλε να μοιρολογήσουν το γιο της ολόκληρη τη νύχτα που πέρασε στους Βουλιαράτες. Όλο το χωριό κρατώντας ελληνικές σημαίες, συνόδευσε τον Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία αφού τραγούδησαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας αναφώνησαν το σύνθημα «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Άγνωστοι άνθρωποι που δεν είχαν δει ποτέ τον Κατσίφα, ταξίδεψαν με πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να παραστούν στην κηδεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, κάλεσαν όσους Έλληνες πολίτες βρίσκονται στους Βουλιαράτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια του νεκρού και στην τελετή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος είχε δηλώσει πριν την κηδεία του Κατσίφα ότι, «Ας γαληνέψουν όλων οι ψυχές. Ας σταματήσει ο ανεύθυνος θόρυβος. Τα υπόλοιπα μπορούν να μελετηθούν στη συνέχεια με αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό».

Στην Κακαβιά έγιναν τέσσερις συλλήψεις Ελλήνων ενώ η αλβανική ιστοσελίδα faxweb.al στην αρχή έκανε λόγο για δύο συλλήψεις και μετά για τρεις. Επίσης, οι αρχές της Αλβανίας, απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε δώδεκα άτομα από τη Βόρεια Ήπειρο που κατοικούν και εργάζονται στη Ζάκυνθο, επειδή φορούσαν μπλούζες με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου.

Η σορός του Κατσίφα, παρελήφθη μετά από έντεκα μέρες, χθες Τετάρτη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, τυλιγμένη με την Ελληνική σημαία από συγγενείς του στα Τίρανα και αρχικά μεταφέρθηκε σε νεκροθάλαμο στο χωριό Ζερβάτι που είναι κοντά στους Βουλιαράτες.

Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ντυμένος με στρατιωτική στολή παραλλαγής και φορούσε πηλήκιο με το ελληνικό εθνόσημο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Νοεμβρίου 2018 17:52

Σχετικά Άρθρα: