X
    Κατηγορίες: Viral

Κοιμηθείτε γυμνοί, σας κάνει καλό

Τα ταμπού και οι προκαταλήψεις, δυστυχώς μας έχουν επιβάλλει πολλά πράγματα, αλλά καλό είναι όσο μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και να αποφεύγουμε αυτά που μας υποχρεώνουν να κάνουμε. Ένα από αυτά είναι να μην κοιμόμαστε γυμνοί. Κάτι που δεν ευσταθεί, πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί, κοινώς, όπως μας γέννησε η μάνα μας. Το γιατί, θα το διαβάσετε παρακάτω:

1. Κάνει καλό στην υγεία
Με το να κοιμόμαστε με πυζάμες κλπ, προκαλείται περισσότερη ζέστη και αυτό είναι αρνητικό για την υγεία μας γιατί έτσι προσελκύονται βακτήρια και μικρόβια. Δεν μπορεί το σώμα να παίρνει τον αέρα που χρειάζεται και είναι κάτι απαραίτητο για την αποφυγή λοιμώξεων.

2. Η κυκλοφορία του αίματος είναι καλύτερη
Τα μοντέρνα μποξεράκια και σλιπάκια, είναι συνήθως στενά και εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης κάποιες μάρκες, ακριβές πολλές φορές, έχουν κακής ποιότητας ύφασμα και λάστιχα και το βράδυ σας δίνεται η ευκαιρία να αφήσετε το σώμα σας ελεύθερο από οτιδήποτε συνθετικό και σφιχτό.

3. Βοηθάει στη μείωση του βάρους
Όπως όλοι ξέρουμε, το άγχος βοηθάει το λίπος να αποθηκεύεται στην κοιλιά και για τους άνδρες στο στομάχι. Επίσης, ο άσχημος ύπνος αυξάνει πολύ τα επίπεδα της κορτιζόνης στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να θέλουμε όλη την ημέρα να τσιμπολογάμε και να παίρνουμε περιττά κιλά. Πρέπει λοιπόν να κοιμόμαστε άνετα, για να είμαστε και όλοι την ημέρα άνετοι και ήρεμοι.

4. Ξεκουραζόμαστε περισσότερο
Προκειμένου το καλοκαίρι να έχουμε το κλιματιστικό στο τέρμα και να ξεραίνεται η ατμόσφαιρα, είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε γυμνοί, που θα αιστανούμε περισσότερη δροσιά. Το χειμώνα πάλι, όταν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από όσο πρέπει, το πρωί ξυπνάμε κουρασμένοι και σαν να είχαμε κοιμηθεί λιγότερες ώρες.

5. Αγαπάμε περισσότερο το σώμα μας
Εξοικειωνόμαστε περισσότερο με το σώμα μας που πολλές φορές δεν είναι τέλειο και δεν φρικάρουμε βλέποντας τον εαυτό μας το πρωί με στομαχάκι ή κοιλίτσα την ώρα που πάμε να ντυθούμε. Αυτό ισχύει και για τον ύπνο ανάμεσα σε ζευγάρια. Αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, λειτουργούν πιο άνετα στο σεξ και η σχέση μεταξύ τους γίνεται καλύτερη.

6. Καλύτερες επιδόσεις στο σεξ
Δεν χρειάζεται να απλώσεις το χέρι σου σκόπιμα για να χαιδέψεις την σύντροφο σου. Αυτό γίνεται αυθόρμητα συνεχώς το βράδυ όταν τα δύο σώματα είναι γυμνά και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει ακριβώς πρόθεση για σεξ, αυτό έρχεται μόνο του αγγίζοντας τυχαία ο ένας το σώμα του άλλου. Γενικά, ερχόμαστε πιο κοντά και συναισθηματικά με την τυχαία σωματική επαφή.

7. Βοηθάει την επιδερμίδα και τα μαλλιά
Όταν είμαστε σε περιβάλλον που δεν έχει πολύ ζέστη, λειτουργούν πολύ καλύτερα οι αντιγηραντικές μας ορμόνες. Αυτό σημαίνει ότι σε δροσερό περιβάλλον απελευθερώνεται η μελατονίνη με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα το σύστημα μαλλιά και δέρμα. Ποιός δεν θέλει να έχει πυκνά μαλλιά και καλοδιατηρημένο δέρμα?

8. Αυξάνεται η ορμόνη της αγάπης
Μιλάμε για την οξυτοκίνη, που είναι πραγματικά θαυματουργή ορμόνη στον οργανισμό μας. Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, κάνει τους οργασμούς πιο συγχρονισμένους και αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Όταν το ζευγάρι κοιμάται γυμνό μαζί και υπάρχει επαφή δέρματος μεταξύ τους, ένα μασαζάκι για χαλάρωση ή μια αγκαλιά, βοηθούν την αύξηση αυτής της ορμόνης.

Σχετικά Άρθρα: