X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κολωνάκι: Επεισόδια σε πλειστηριασμό με τραυματισμό δημοσιογράφου

Επεισόδια δημιουργήθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κινήματος Δεν Πληρώνω έξω από συμβολαιογραφείο, στη Σκουφά 77 στο Κολωνάκι, όπου είχε προγραμματιστεί η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ανάμεσα στα μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω, συμμετείχε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθηγητής παλιά του Αλέξη Τσίπρα στο πανεπιστήμιο, που διαδήλωνε με ντουντούκα . Ο κ. Πρωτονοτάριος, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2015, με το σύνθημα Η ελπίδα έρχεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε τη διπλωματική του εργασία υπό την καθοδήγησή μου πριν από μερικά χρόνια. Τότε βέβαια, άλλα μας έλεγε. Ήταν ένα νέο, αγωνιστικό παιδί, που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα του λαού. Όμως σήμερα κατάντησε να ασκεί βία, να στέλνει τα ΜΑΤ και να κάνει πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Του λέω λοιπόν Αλέξη, σταμάτα όλα αυτά, άλλα μας έλεγες, φτάνει πια η βία, στοπ στους πλειστηριασμούς, έλα ξανά με την πλευρά του λαού, φώναζε με την ντουντούκα ο κ. Πρωτονοτάριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συμβολαιογραφείο του Κολωνακίου βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό ακίνητο για χρέος 50.000 ευρώ, για το οποίο η τιμή πρώτης προσφοράς θα είναι τα 48.000 ευρώ. Επίσης και ένα οικόπεδο για χρέος 40.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς στα 40.000 ευρώ.

Οι συμβολαιογράφοι με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό δεν είναι λαϊκές κατοικίες, αλλά μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας. Επικράτησε ένταση έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στην Σκουφά και κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας για να πλησιάσουν την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ και κόλλησαν αυτοκόλλητα στις κλούβες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά, ενώ είχε τοποθετηθεί και κλούβα μπροστά στην είσοδο του γραφείου για να εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών στην πολυκατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται έρευνα από αξιωματικούς της αστυνομίας για τον τραυματισμό από τα ΜΑΤ του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Δημήτρη Λάππα, την ώρα που κάλυπτε το ρεπορτάζ για τους πλειστηριασμούς, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο.

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η καταγγελία του δημοσιογράφου, ότι ενώ ήταν τραυματισμένος και του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ζητούσε να μάθει τα στοιχεία των αστυνομικών των ΜΑΤ που προκάλεσαν τον τραυματισμό του, αλλά και ποιος έδωσε την εντολή για τη ρίψη χημικών. Εισέπραξε όμως σιωπή και άρνηση από την πλευρά της αστυνομίας.

Υπήρξε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ, για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Δημήτρη Λάππα:

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 21 Μαρτίου 2018 23:49

Σχετικά Άρθρα: