X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κολωνάκι: Εξερράγη βόμβα στην είσοδο του Ναού Αγίου Διονυσίου – Βίντεο

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί στις 7.10 έξω από τον Ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά 34 στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στα σκαλιά της εκκλησίας.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί, το οποίο εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε πεζή περιπολία του Α.Τ. Εξαρχείων που βρισκόταν στο σημείο, ενώ μετακίνησε το ύποπτο κουτί από τα σκαλιά σε μία γλάστρα στην πλαϊνή είσοδο του Αγίου Διονυσίου.

Άμεσα έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» του Συντάγματος για να ελέγξουν το αντικείμενο, αλλά μόλις ένας εκ των αστυνομικών πήρε το κουτί στα χέρια του εξερράγη, προκαλώντας του τραυματισμούς στα χέρια και το πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της έκρηξης διαλύθηκε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο άνδρας της ομάδας «Ζ», ενώ αισθάνθηκε την όραση του θολή. Από την έκρηξη του μηχανισμού, τραυματίσθηκε και ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία ενώ ο νεωκόρος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα τηλεφώνημα για τον αυτοσχέδιο μηχανισμό όπως τελευταία το συνηθίζουν. Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «Εχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε ναό στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα του Αγίου Στεφάνου από ό,τι φαίνεται χωρίς προειδοποίηση και αυτό είναι που σοκάρει. Συνήθως πριν από κάποια έκρηξη γίνεται προειδοποιητικό τηλέφωνο», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο με ιερέα του ναού του Αγίου Διονυσίου να μιλάει για το περιστατικό:

Σχετικά Άρθρα: