X
    Κατηγορίες: Viral

Η λεύκανση των δοντιών και τα μυστικά της

Είναι αλήθεια ότι το χαμόγελο, είναι το καλύτερο στοιχείο στην εμφάνιση μας. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουμε να είναι τα δόντια μας λευκά και να προσθέτουν λάμψη στο πρόσωπο μας.

Για να διατηρήσετε τα δόντια σας όσο το δυνατόν πιο λευκά και λαμπερά, θα πρέπει να περιορίσετε το κάπνισμα, το κόκκινο κρασί, τον καφέ και τα αεριούχα ποτά, μεταξύ των οποίων είναι η κόκα κόλα. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τον καφέ σας και άλλα ποτά που είναι γνωστό ότι προκαλούν λεκέδες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλύνετε με οδοντόβουρτσα τα δόντια σας, τουλάχιστον ξεπλύνετε τα με νερό.

Όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών που υπάρχουν στο εμπόριο, προσέξτε τις οδηγίες χρήσης και μην το παρακάνετε, γιατί κάποια είναι ιδιαίτερα και εξαιρετικά ισχυρά, συνεπώς θα μπορούσατε να προκαλέσετε σοβαρή βλάβη στα δόντια σας.

Πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρό σας προτού περάσετε σε μια τέτοια διαδικασία και να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής για τα δικά σας δόντια. Εάν ο οδοντίατρος σας λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να ξανακάνετε λεύκανση ή ότι έχετε κάνει πάρα πολλές φορές, ακούστε τον!

Κατά την διάρκεια της λεύκανσης, μπορεί να αισθανθείτε ευαισθησία όταν τρώτε, στο κρύο ή στο ζεστό. Η ευαισθησία κατά τη διάρκεια της λεύκανσης είναι πολύ συνηθισμένη και θα πρέπει να εξαφανιστεί μέσα σε μια ή δύο μέρες μετά τη λήξη της διαδικασίας. Εάν συνεχίσει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Για εσάς που σκέφτεστε να κάνετε για πρώτη φορά λεύκανση στα δόντια σας, θυμηθείτε ότι μπορεί να γίνει μόνο στα φυσικά δόντια. Η τεχνητή οδοντοστοιχία, όπως και οι κορώνες, το σφράγισμα ή τα εμφυτεύματα, δεν θα έχουν το ίδιο χρώμα μετά την λεύκανση με αυτό των φυσικών σας δοντιών. Τα λευκαντικά προϊόντα θα κάνουν πιο άσπρα τα φυσικά δόντια σας, ενώ οι τεχνητές επιφάνειες θα μείνουν στο ίδιο χρώμα.

Πολλά από τα προϊόντα λεύκανσης, δεν είναι πάντα τα καλύτερα και τα κατάλληλα για όλους. Σκεφτείτε πριν πάρετε το ρίσκο να έχετε ολόλευκα δόντια που λάμπουν, όπως των στάρ και των σελέμπριτις που θαυμάζετε, γιατί αν το παρακάνετε με την λεύκανση, θα καταλήξετε με ένα χαμόγελο όχι και τόσο φυσιολογικό που θα κάνει τα δόντια σας να φαίνονται δίχρωμα και χειρότερα από τότε που ήταν κίτρινα.

Σχετικά Άρθρα: