X
    Κατηγορίες: Viral

Το Lidl και τα συσκευασμένα σε πλαστικό κρεμμύδια

Το Lidl έχει επικριθεί έντονα από τους πελάτες, για την πώληση των αποφλοιωμένων κρεμμυδιών σε πλαστικές συσκευασίες. Θεωρούν άσκοπη την χρήση του περιτυλίγματος σε αυτό που αποκαλεί η εταιρεία Έτοιμα αποφλοιωμένα κρεμμύδια για μαγείρεμα.

Η διδάκτωρ Γουίνι Κάρτεν Τζόουνς περιέγραψε το προϊόν ως τερατώδες και περιττό, με πολλούς άλλους να σχολιάζουν την περιττή χρήση του πλαστικού. Οι μεγάλες εταιρείες, έχουν ευαισθητοποιηθεί με την χρήση του πλαστικού, όπως η Marks & Spencer που μόλις την περασμένη εβδομάδα, σταμάτησε να πουλάει κομμάτια κουνουπιδιού σε ένα δίσκο με πλαστικό περιτύλιγμα από πλαστικό μετά από επίκριση των πελατών.

Έχουν επικριθεί επίσης και τα καταστήματα που πωλούν καρύδες σε πλαστικοποιημένη συσκευασία και καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την αγορά των νωπών προϊόντων. Ήδη στην Ελλάδα ξεκίνησε η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος, καταργώντας τις δωρεάν πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ.

Οι πελάτες του Lidl, εξέφρασαν χθες την απογοήτευση τους βλέποντας τα αποφλοιωμένα κρεμμύδια προς πώληση και έκαναν σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Χρησιμοποίησαν το hashtag #pointlessplastic, ώστε να επισημάνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του προϊόντος.

Η εταιρεία Lidl δήλωσε: Για να ανταποκριθούμε στην καταναλωτική ζήτηση και στις τάσεις της αγοράς, διερευνούμε συνεχώς ευκαιρίες για τη βελτίωση της γκάμας προϊόντων μας. Ως εκ τούτου, αυτό το προϊόν, το οποίο είναι ισοδύναμο με τις προπαρασκευασμένες επιλογές που είναι ήδη διαθέσιμες σε άλλα σούπερ μάρκετ, δοκιμάζεται σε ένα επιλεγμένο αριθμό καταστημάτων μόνο σε δοκιμαστική βάση.

Η διατροφική ερευνήτρια Γουίνι Κάρτεν Τζόουνς, η οποία δημοσίευσε μια εικόνα των συσκευασμένων κρεμμυδιών, δήλωσε: Βρήκατε αυτό το #pointlessplastic στο @LidlUK σήμερα το πρωί. Σοβαρά?! Δύο ξεφλουδισμένα ολόκληρα κρεμμύδια σε πλαστικό δίσκο τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη! Απλά όχι, δεν έχω λόγια για αυτό.

Όπως γράφτηκε στην εφημερίδα The Huffington Post, Ενώ η υπερβολική χρήση πλαστικού έχει ενοχλήσει αρκετούς πελάτες, υπάρχουν εκείνοι που βασίζονται σε προσυσκευασμένα τρόφιμα για να μαγειρεύουν λόγω αναπηριών. Τα προετοιμασμένα λαχανικά είναι για ανθρώπους που φυσικά δεν μπορούν να κόψουν τα τρόφιμα στην κουζίνα. Χρειαζόμαστε αυτά τα τρόφιμα προετοιμασμένα. Δεν χρειάζεται όμως να τα συσκευάζετε σε τόσο πολύ πλαστικό.

Την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ, υποσχέθηκε να εξαλείψει όλα τα πλαστικά απόβλητα που μπορούν να αποφευχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 25 ετών. Τα κρεμμύδια, είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά προϊόντων που πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ, τα οποία οι πελάτες θεωρούν ότι καλύπτονται από περιττές συσκευασίες.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 17 Ιανουαρίου 2018 01:47

Σχετικά Άρθρα: