X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Λονδίνο: Σκάνδαλο με Έλληνα άστεγο που πέθανε έξω από αστυνομικό τμήμα

Σκάνδαλο έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον 63χρονο Έλληνα άστεγο, που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από αστυνομικό τμήμα του Αξμπρίτζ που είχε πάει για να παραλάβει τον σκύλο του. Ο 63χρονος άστεγος άνδρας, είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για δερματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε και μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, προτεραιότητα του ήταν να πάει στην αστυνομία για να παραλάβει τον σκύλο του.

Το ζώο ήταν η παρέα του 63χρονου και κοιμόταν μαζί του συνήθως στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Όταν έλειπε, η αστυνομία είχε περιμαζέψει τον σκύλο του που τον βρήκαν στο δρόμο και τον κρατούσαν για να τον πάρει ο Έλληνας άστεγος μόλις έβγαινε από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο άστεγος εκδιώχθηκε βιαίως από το αστυνομικό τμήμα καθώς κάπνιζε. Έτσι, αναγκάστηκε να μείνει έξω από το κτίριο και βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα από τους αστυνομικούς.

Η ζωή των αστέγων είναι δύσκολη, όχι μόνο στο Λονδίνο, αλλά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ειδικά τώρα το χειμώνα, οι άνθρωποι που ζουν στο δρόμο έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την μοναξιά, τις άσχημες καιρικές συνθήκες και κανείς δεν ξέρει αν θα τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με το Independent, ο άτυχος άνδρας έπαθε υποθερμία περιμένοντας τόσες ώρες στο κρύο και είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία για αμέλεια στους υπευθύνους.

Μία εκ των αστυνομικών που τον έδιωξαν ήδη έχει απολυθεί. Μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι αφού έδιωξε τον άστεγο είδε ένα DVD, παρότι ήταν εν ώρα υπηρεσίας και κατηγορείται ότι «δεν επέδειξε την απαραίτητη φροντίδα και δεν τον πρόσεξε μετά την εκδίωξη του από το τμήμα».

Επίσης, ένας ακόμη αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με κυρώσεις για τη στάση που τήρησε κατά το περιστατικό.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 21 Νοεμβρίου 2018 11:31

Σχετικά Άρθρα: