X
    Κατηγορίες: Viral

Το κλειδί της μακροζωίας σύμφωνα με 104χρονη γυναίκα είναι η Diet Coke

Η Τερέζα Ρόουλεϊ από το Γκράντ Ράπιντς στο Μίτσιγκαν γιόρτασε τα 104 χρόνια της και αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας της. Είπε ότι για να ζήσει κάποιος πολύ, πρέπει να πίνει μεγάλες ποσότητες Diet Coke.

Πέρασε την ημέρα των γεγεθλίων της την 1η Ιανουαρίου 2018, στον οίκο ευγηρίας που πήγε πριν 15 χρόνια, μαζί με τους φίλους της που έχει κάνει εκεί. Η ηλικιωμένη γυναίκα, είπε ότι είναι έκπληκτη που έφτασε σε αυτή την ηλικία και ότι όταν έγινε 100, δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να φτάσει στα 104.

Ο λόγος για τον οποίο η κάτοικος του γηροκομείου πιστεύει ότι έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι επειδή καταναλώνει τουλάχιστον ένα κουτί Diet Coke καθημερινά, ένα ποτό που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1982, όταν η Ρόουλεϊ ήταν 68 ετών.

– Το πίνω επειδή μου αρέσει. Κάθε Τετάρτη πάω για ψώνια και έχω μία τσάντα γεμάτη άδεια δοχεία από Diet Coke, αλλά η τσάντα μου είναι πάντα γεμάτη, γιατί γυρίζω έχοντας αγοράσει καινούργια, εξήγησε στον δημοσιογράφο που της πήρε συνέντευξη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως που θα διαφωνούσαν με την γνώμη της Τερέζας, αυτό το ανθρακούχο ποτό συνδέεται με παχυσαρκία και χρόνιες παθήσεις. Τα συμπεράσματα μετά από έρευνες, έχουν δείξει ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αν τα ποτά που δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά υποκατάστατα, είναι πιο υγιεινά ή όχι.

Στην Αμερική, που το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι το 22% των ενηλίκων που ήταν παχύσαρκοι, συνήθιζαν να πίνουν ποτά με υποκατάστατα ζάχαρης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 7 Ιανουαρίου 2018 23:45

Σχετικά Άρθρα: