X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κακοκαιρία και ισχυροί άνεμοι ή βάνδαλοι έριξαν τελικά τον Phylax?

Ο Phylax που μέχρι στιγμής έχει διχάσει τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου επειδή κάποιοι τον θεωρούσαν τερατώδη και ευχήθηκαν την πτώση του και άλλοι Άγγελο που κοσμούσε την είσοδο του Παλαιού Φαλήρου και είναι έργο του καλλιτέχνη κ. Κωστή Γεωργίου, έπεσε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm., δήλωσε ότι Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του… Το παρακράτος!

Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του.

Σε προηγούμενη ανάρτηση, το cnn.gr ανέφερε, Δεν ήταν ούτε οι κατάρες, ούτε οι βανδαλισμοί αυτοί που έριξαν τελικώς τον Phylax αλλά οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης. Ο έκπτωτος άγγελος, που τόσα προβλήματα δημιούργησε σε ομάδα πιστών, έπεσε θύμα της κακοκαιρίας καθώς δεν άντεξε και έπεσε από το βάθρο που είχε τοποθετηθεί.

Όπως αναφέρεται, ο δημιουργός του εικαστικός κ. Κωστής Γεωργίου δηλώνει έτοιμος να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές, που έχουν προκληθεί στο γλυπτό, και να το τοποθετηθεί ξανά στη θέση του το συντομότερο δυνατόν.

Ανεξάρτητα πάντως με την αιτία που έπεσε ο Phylax, καλό θα είναι η τοποθέτηση του να είναι πιο σταθερή αυτή τη φορά, αν λάβουμε υπόψη μας ότι από την περιοχή περνούν πολλοί άνθρωποι και είναι τόσο κοντά στο τραμ.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 19 Ιανουαρίου 2018 02:29

Σχετικά Άρθρα: