X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Phylax: Που βρίσκεται τώρα το άγαλμα και τι λέει ο δημιουργός του

Ο δημιουργός του Phylax, του αγάλματος που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της Νέας Σμύρνης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή Απευθείας της ΕΡΤ, δήλωσε ότι το άγαλμα ξεκουράζεται σε μία αποθήκη.

Η τέχνη πρέπει να καταθέτει ιδέες και να δίνει στο πολίτη την δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο και διαφορετικά από ότι έχει συνηθίσει να τον βλέπει. Έχουμε κενό παιδείας στα εικαστικά. Ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο προσφέρει στο πολίτη σε αυτή την δύσκολη περίοδο μια εικόνα ανάσας, δήλωσε ο Κωστής Γεωργίου.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το έργο του, το έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι για το γλυπτό είχε γίνει μέχρι λιτανεία με αγιασμό από Ιερέα και ενορίτες της Νέας Σμύρνης.

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου μου έχει ζητήσει να γυρίσει ο Phylax στη θέση του, αλλά εγώ δεν θα ήθελα να βρεθώ ξανά στη μέση θρησκευτικών και πολιτικών παιχνιδιών, σημείωσε.

Οι αντιδράσεις στο έργο μου προέρχονται και από την έλλειψη παιδείας, διευκρίνισε ο γλύπτης, καταδικάζοντας εκείνους που προσπαθούν να αντλήσουν κέρδη από το φανατισμό και υπεραξία από τις πράξεις μίσους και εκφοβισμού.

Όσο για το πού βρίσκεται σήμερα το άγαλμα:

Ο Phylax ξεκουράζεται σε μια αποθήκη, αποκάλυψε στην εκπομπή της ΕΡΤ ο δημιουργός του Κωστής Γεωργίου.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 3 Μαΐου 2018 19:49

Σχετικά Άρθρα: