X
    Κατηγορίες: Viral

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την τριχόπτωση

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους. Εκτός από την καλή διατροφή με ποσότητες φρούτων και λαχανικών που δίνουν πολλές και σημαντικές βιταμίνες στον οργανισμό μας, καλό είναι να γίνεται και μια περιποίηση στα μαλλιά μας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τα ανδρικά αλλά και τα γυναικεία μαλλιά, ταλαιπωρούνται πολύ από τα ζελέ, την λακ, τις βαφές και το πιστολάκι. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να σταματήσουμε την χρήση τους, τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας περισσότερο, ανέξοδα και χωρίς να ταλαιπωρηθούμε.

Εκτός από τα φάρμακα που έχουν γεμίσει τα ράφια των φαρμακείων, υπάρχουν και άλλες λύσεις, που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε πολύ εύκολα στο σπίτι. Μία από αυτές είναι και η θεραπεία αλλά και περιποίηση των μαλλιών μας με καστορέλαιο, που μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Πρόκειται για ένα παχύ λάδι που είναι πλούσιο σε Ωμέγα 9, με πολλές βιταμίνες και χρησιμοποιείτο από την αρχαιότητα για την καλή κατάσταση των μαλλιών. Τα ευεργετικά του αποτελέσματα είναι τα ίδια αν το χρησιμοποιήσουμε επεξεργασμένο ή ακατέργαστο.

Πως χρησιμοποιείται το καστορέλαιο:

  • Πριν λούσετε τα μαλλιά σας, βάλτε λίγη ποσότητα καστορέλαιου στην παλάμη σας και τρίψτε το λίγο για να ζεσταθεί. Αρχίστε από τις ρίζες να κάνετε ελαφρύ μασάζ, καταλήγοντας στις άκρες.
  • Μην χρησιμοποιήσετε πολύ, γιατί επειδή είναι πυκτό λάδι θα σας δυσκολέψει στο λούσιμο. Άν μπορείτε, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα για να δημιουργεί θερμότητα και κοιμηθείτε έτσι το βράδυ, ή απλώς αφήστε τα για δύο ώρες έτσι για να απορροφηθεί το λάδι.

Λουστείτε με χλιαρό νερό κάνοντας ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε λίγη περισσότερη ώρα το σαμπουάν πριντα  ξεβγάλετε. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα, δεν χρειάζεται να βάλετε κοντίσιονερ. Άν όχι χρησιμοποιείστε λίγη ποσότητα.

Καστορέλαιο και οφέλη για τα μαλλιά:

  • Το καστορέλαιο θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο δυνατά και υγιή. Βοηθάει τα αδύνατα και εύθραυστα μαλλιά με την ενυδάτωση που προσφέρει στη ρίζα και έτσι εμποδίζει το φριζάρισμα και την τριχόπτωση.
  • Χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες, προστατεύει τα μαλλιά από τις διάφορες λοιμώξεις που προκαλούν οι βούρτσες και οι χτένες στο κομμωτήριο, που ως γνωστό, δεν χρησιμοποιούνται μόνο για εσάς και ο προηγούμενος πελάτης ή πελάτισσα μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα όπως πιτυρίδα κλπ.
  • Επίσης, το καστορέλαιο δίνει λάμψη στα μαλλιά και τα δυναμώνει, κάνοντας τα να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 28 Φεβρουαρίου 2018 07:46

Σχετικά Άρθρα: