X
    Κατηγορίες: Viral

Πως να κατεβάσω τη χοληστερίνη με φυσικό τρόπο

Εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από την χοληστερίνη και παρόλα τα φάρμακα που παίρνουν, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Έχουν πάντα στο νου τους αν είναι σωστή η διατροφή που ακολουθούν και ρωτάνε, πως θα κατεβάσω τη χοληστερίνη με φυσικό τρόπο. Η χοληστερίνη είναι μάστιγα και η θνησιμότητα λόγω αυτής της πάθησης έχει ανέβει επικίνδυνα. Ανησυχία προκαλεί, ότι τα τελευταία χρόνια εκτός από τους ενήλικες, απασχολεί και παιδιά.

Ας μη γελιόμαστε, το μεγαλύτερο ρόλο στη μείωση της χοληστερίνης τον παίζει η διατροφή μας. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες, χωρίς να στερηθείτε και να σας δημιουργηθεί άγχος, γιατί όπως όλοι ξέρουμε το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις. Σίγουρα θα δείτε διαφορά μετά από περίπου δύο μήνες σωστής διατροφής και άσκησης, ώστε να βγείτε νικητής στη μάχη με τη χοληστερίνη.

Ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει και η ταχύτητα στο να προλάβουμε την καθημερινότητα, έχει βάλει σε δεύτερη θέση το πρόγραμμα για μια σωστή διατροφή, λιγότερο κάπνισμα, υγιεινή ζωή και άθληση. Επίσης, τώρα που όλα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν κινούμαστε όσο πρέπει και λόγω του ίντερνετ και του εθισμού που μας προκαλεί κάποιες φορές, κλεινόμαστε στο σπίτι και δεν βγαίνουμε έξω.

Ακόμα και όταν το κάνουμε, διαλέγουμε πάντα να πάμε κάπου με το αυτοκίνητο, έστω και αν πρόκειται για κοντινές αποστάσεις. Όσο για το φαγητό, η εύκολη λύση είναι τα φαστ φουντ, ή γενικά το ντελίβερι και το αποτέλεσμα? Χοληστερίνη, καρδιολογικά προβλήματα και παχυσαρκία.

Εμείς θα σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους να κατεβάσετε τη χοληστερίνη και συγχρόνως να κάνετε μία σωστή αλλά και ισορροπημένη διατροφή, που με λίγη άσκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση την καρδιά και την υγεία σας. Επίσης θα δείτε πόσο μειώνει τη χοληστερίνη η κάθε τροφή και θα επιλέξετε αυτές που δεν θα σας δυσκολέψουν για να εφαρμόσετε τους δικούς σας τρόπους για να κατεβάσετε τη χοληστερίνη σας.

Αυτά είναι τα τοπ τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερίνη:

1. Μονοκορεσμένα και Πολυακόρεστα Λίπη (Ελαιόλαδο, Κανόλα, Φιστικέλαιο, Φιστίκια, Ελιές, Αβοκάντο)
Μείωση χοληστερίνης: 18%

Αντικαθιστώντας τα κορεσμένα ζωικά λίπη και άλλα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη με πιο υγιεινά λίπη όπως το ελαιόλαδο, το φυστικέλαιο και τα αβοκάντο, είναι το πιο ισχυρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιτύχετε μια δραστική μείωση της LDL χοληστερόλης σας. Συγκεκριμένα, μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, που περιέχει 12,9% κορεσμένα λιπαρά, 15,1% μονοακόρεστα λιπαρά και 7,9% πολυακόρεστα λιπαρά μπορεί να επιτύχει μείωση κατά 18% της χοληστερόλης LDL έναντι των ατόμων με δίαιτα υψηλότερη σε κορεσμένα λιπαρά.

2. Δυόσμος

Μείωση της χοληστερίνης: 10-12%

Εκτός από την μείωση της χοληστερίνης, ο δυόσμος μας προστατεύει από καρδιολογικά και υπατολογικά προβλήματα. Η μενθόλη που είναι το κύριο συστατικό του, κάνει ευκολότερη την έκκριση των χολικών οξέων που μεταβολίζουν τα λιπαρά. Έχετε πάντα μία γλάστρα με δυόσμο στο σπίτι σας και αν σας αρέσει, προσθέστε και λίγο μέλι που επίσης κάνει καλό παντού.

3. Σκόρδο

Μείωση της χοληστερίνης: 9-12%

Μελέτες έχουν δείξει ότι λιγότερο από μισή σκελίδα ακατέργαστου σκόρδου την ημέρα μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη κατά 9-12%. Το ακατέργαστο σκόρδο είναι το καλύτερο και μπορεί να προστεθεί σε σάλτσες σαλάτας ελαιολάδου ή ως γαρνιτούρα σε σούπες και σάντουιτς. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να καταναλώσετε το σκόρδο ακατέργαστο λόγω μυρωδιάς, υπάρχουν χάπια που το αντικαθιστούν.

4. Αμύγδαλα
Μείωση χοληστερίνης: 7-10%

Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η κατανάλωση έως και μισού φλιτζανιού αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερίνης έως και 10%. Σε μια μελέτη που έγινε τελευταία, διαπιστώθηκε ότι ένα τέταρτο φλιτζάνι αμυγδάλων μειώνει τη χοληστερόλη κατά 5% και μισό φλιτζάνι προκαλεί πλήρη μείωση κατά 10%. Επειδή τα αμύγδαλα είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, δεν συνιστάται να καταναλώνετε περισσότερα από μισό φλιτζάνι. Τα αμύγδαλα είναι υπέροχα ως σνακ, ή ως προσθήκη στα δημητριακά πρωινού όπως της βρώμης.

5. Καρύδια και Φιστίκια
Μείωση χοληστερίνης: 10%

Πολλές μελέτες αναφέρουν μείωση της χοληστερίνης με κατανάλωση καρυδιών ή φιστικιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα λίπη από τα καρύδια αντικαθιστούν την κατανάλωση άλλων λιπών υψηλής χοληστερόλης. Η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων καρυδιών ή η κατανάλωση των ξηρών καρπών που είναι περίπου 20-30% της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης, είναι απαραίτητη για την επίτευξη των οφελών που μειώνουν τη χοληστερόλη.

6. Πράσινο τσάι
Μείωση της χοληστερίνης: 2-5%

Το πράσινο τσάι είναι από παλιά βασικό στοιχείο στην Ανατολική Ασία, όπου πιστεύεται ότι ξεπλένει το λάδι (λίπος) από το σώμα. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, καθώς το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη κατά 2-5%. Το πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη έχει επίσης λίγες θερμίδες (συνήθως λιγότερο από 10) και μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο υποκατάστατο για μια ποικιλία ποτών.

7. Κανέλα
Μείωση της χοληστερίνης: 4-7%

Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι η κανέλα βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο οργανισμό μας και της χοληστερίνης. Μπορείτε να κάνετε ρόφημα από ξύλα κανέλας, τοποθετώντας τα σε ζεστό νερό για λίγη ώρα και να προσθέσετε λίγο μέλι που το κάνει εξαιρετικά εύγευστο, ή να ρίξετε κανέλα σκόνη στα φαγητά σας. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη ποσότητα, 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως, είναι αρκετό για να σας βοηθήσει στο να κατεβάσετε την χοληστερίνη.

8. Καστανό ή μαύρο ρύζι και βρώμη

Μείωση χοληστερίνης: 7-14%

Το πίτουρο, ιδιαίτερα το πίτουρο βρώμης, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης LDL. Προσθέστε πίτουρο στη διατροφή σας. Επίσης, η κατανάλωση ολόκληρης βρώμης κάθε πρωί ή η κατανάλωση σε ολόκληρα προϊόντα, όπως το καστανό ρύζι, μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε περισσότερο πίτουρο στη διατροφή σας και να μειώσετε αρκετά τη χοληστερίνη σας.

Δεν είστε το μόνο άτομο που υποφέρει από την μάστιγα της χοληστερίνης και μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε και πρέπει να μειώσετε την χοληστερίνη, το νούμερο 1 κίνδυνο της εποχής μας, με απλούς και φυσικούς τρόπους αλλά και.. λίγη προσπάθεια!!

Σχετικά Άρθρα: