X
    Κατηγορίες: Viral

Μυστικά για να μην μυρίζουν τα σκουπίδια στο σπίτι

Το άδειασμα του σκουπιδοτενεκέ, είναι από τις πιο δυσάρεστες δουλειές του σπιτιού. Σε όλους έχει τύχει να αισθανθούμε έντονη ενόχληση από την άσχημη μυρωδιά του κάδου σκουπιδιών, όταν τον ανοίξουμε για να αλλάξουμε σακούλα.

Το πρόβλημα με την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών στον κάδο της κουζίνας, εμφανίζεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι που καταναλώνουμε πολλά φρούτα και είναι πολύ περισσότερα τα σκουπίδια. Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά αλλοιώνονται πιο γρήγορα λόγω ζέστης και το αποτέλεσμα είναι η άσχημη μυρωδιά μόλις ανοίξουμε τον κάδο για να πετάξουμε κάτι.

Υπάρχουν όμως κάποιοι έξυπνοι αλλά και απλοί τρόποι, για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη, να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία που σε κάποιους είναι ανυπόφορη και να μην μυρίζουν τα σκουπίδια στο σπίτι.

  • Μικρός κάδος σκουπιδιών
    Είναι προτιμότερο να επιλέγουμε ένα μικρό σχετικά κάδο σκουπιδιών και ανάλογα με τα άτομα που υπάρχουν στο σπίτι. Θα γεμίζει γρήγορα και θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον αδειάζουμε κάθε μέρα ή κάθε δύο ημέρες.

  • Αρωματικές σακούλες
    Δεν είναι μεγάλη η διαφορά τιμής που έχουν οι συνηθισμένες απλές σακούλες με τις αρωματικές και μπορούμε να προμηθευτούμε αρωματικές σακούλες για τα σκουπίδια μας σε όλα τα σούπερ και μίνι μάρκετ.

  • Άμμος γάτας
    Εσείς που έχετε γάτες στο σπίτι και χρησιμοποιείτε αρωματική άμμο για την τουαλέτα τους, είναι πολύ απλό να πάρετε λίγη από την καθαρή άμμο τους και να την ρίξετε στον πάτο του κάδου. Η μυρωδιά της λεβάντας που συνήθως έχει η άμμος για γάτες, θα εξαφανίζει τις δυσάρεστες μυρωδιές των σκουπιδιών.

  • Βαμβάκι
    Μπορείτε να ψεκάσετε ένα κομμάτι βαμβάκι με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και να το τοποθετήσετε στον πάτο του κάδου σκουπιδιών πριν να βάλετε την πλαστική σακούλα. Τα πιο κατάλληλα έλαια είναι αυτά που έχουν βάση την μυρωδιά από το λεμόνι ή το πορτοκάλι. Σίγουρα θα εξουδετερώσουν την άσχημη οσμή των σκουπιδιών.

  • Χρησιμοποιημένα σακουλάκια
    Φυλάξτε τα σακουλάκια που περιέχουν συσκευασμένα τρόφιμα και τα έχετε χρησιμοποιήσει και βάλτε όταν μαγειρεύετε, τα σκουπίδια που μυρίζουν άσχημα μετά από λίγο, όπως ψάρια, αυγά και άλλα. Επίσης βάλτε στα σακουλάκια τα τρόφιμα με υγρά, όπως υπολείμματα από φρούτα και φαγητά με ζουμί. Αυτές οι μυρωδιές θα απομονωθούν και όταν ανοίγετε τον κάδο, θα μυρίζει πολύ λιγότερο.

  • Ανθεκτικές σακούλες
    Διαλέγετε σακούλες που είναι ανθεκτικές, ώστε να μην σπάνε με τα πρώτα σκουπίδια που θα ρίχνετε στον κάδο. Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα της σακούλας, που δεν είναι απαραίτητο να είναι επώνυμη και ακριβή. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλοί τύποι με γερές και ανθεκτικές σακούλες. Σκεφτείτε ότι αν σπάσει η σακούλα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και δεύτερη, όπως και να υποβληθείτε στην ταλαιπωρία της αλλαγής σακούλας.

  • Μαγειρική σόδα
    Άλλο ένα μυστικό για να έχετε κουζίνα που θα έχει ξεχάσει την μυρωδιά του κάδου με τα σκουπίδια, είναι να ρίξετε στην καινούργια και καθαρή σακούλα μία κουταλιά μαγειρικής σόδας στον πάτο της. Η σόδα έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει και να απορροφά την δυσάρεστη οσμή των σκουπιδιών.

  • Εφημερίδες
    Κλασσικός, οικονομικός αλλά και σίγουρος τρόπος, είναι η εφημερίδες. Αν τοποθετήσετε φύλλα εφημερίδας διπλωμένα στον πάτο του κάδου και κάτω από τη σακούλα, η μυρωδιά θα απορροφηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Καλή επιτυχία σε όποιον τρόπο δοκιμάσετε!!

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 29 Απριλίου 2018 05:14

Σχετικά Άρθρα: