X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λαϊκό: Προφυλακίστηκε η 44χρονη γιατρός από το κύκλωμα των φαρμάκων

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού νοσοκομείου που φέρεται να είχε ρόλο κλειδί στο κύκλωμα με τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα.

Στην απολογία της, αρνήθηκε την εμπλοκή της στο κύκλωμα και δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της, φέρεται όμως να έχει ομολογήσει πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν κανέναν από τους ασθενείς του νοσοκομείου που εργαζόταν.

Επέμενε ότι δεν έχει λάβει καμία αμοιβή για τις συνταγογραφήσεις και ο λόγος που προέβει στην πράξη αυτή ήταν ότι δεχόταν απειλές για την ζωή της όπως και για του συζύγου της. Πρόσθεσε επίσης ότι δέχθηκε απειλή και με όπλο από άγνωστο, ο οποίος την είχε μετατρέψει σε άβουλο και πειθήνιο όργανό του.

Σύμφωνα με την ίδια, οι απειλές ξεκίνησαν και συνεχιζόντουσαν επειδή αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να κάνει τις παράνομες συνταγογραφήσεις. Αυτός όπως ισχυρίσθηκε, ήταν και ο λόγος που εξαφανίσθηκε, για να χάσει τα ίχνη της το άτομο που την εκβίαζε, αλλά και που δεν είναι κάποιος από τους συγκρατούμενους της.

Υπενθυμίζεται, ότι η η 44χρονη γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη 23 Μαΐου, στο διαμέρισμα της στην οδό Αλκιμάχου στο Παγκράτι από μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από πολυήμερη εξαφάνιση της, εκείνης και του δημοσιογράφου συζύγου της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν από όσα ισχυρίστηκε και συμφωνήσαν ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά, μέχρι τη δίκη της, στη φυλακή.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 27 Μαΐου 2018 00:00

Σχετικά Άρθρα: