X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τέλος η μούντζα με τον νέο ΚΟΚ και αύξηση στα πρόστιμα

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δρομολογεί σημαντικές μετατροπές στον ΚΟΚ. Προτίθεται να αυξήσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις κλήσεις των οδηγών κατά 100% και πλέον ποινικοποιείται η μούντζα που θα θεωρείται παράβαση. Ελπίζουμε να το σεβαστούν οι οδηγοί και να μην το προσπεράσουν όπως το πρόστιμο με το κινητό, που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και μεγάλο πρόβλημα.

Μέσα στις μετατροπές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα είναι η κατάργηση της έκπτωσης του 50% όταν πληρώσει ο παραβάτης το πρόστιμο εντός 10 ημερών. Επίσης η κλιμάκωση των προστίμων σύμφωνα με το εισόδημα και για τελευταίο προς το παρών, είναι ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο όχι μόνο για την Ελληνικότατη μούντζα, αλλά και για κάθε απρεπή χειρονομία που θα κάνει ο οδηγός.

Οι παραβάσεις θα είναι κατηγοριοποιημένες, ανάλογα με την αντικοινωνική συμπεριφορά και την επικινδυνότητα. Η μούντζα πάντως, θα ενταχθεί στην κατηγορία παραβάσεων αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως και άλλες χειρονομίες μεταξύ των οδηγών και το πρόστιμο θα εξαρτάται ανάλογα με την παράβαση που υπέπεσε ο οδηγός.

Πρόστιμο θα μπαίνει επίσης στους κατόχους αυτοκινήτων που δεν θα πληρώσουν έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Από τις αρχές του 2019, θα εφαρμοστεί και το μέτρο αναλογικών, ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες και ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2018.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 2 Ιανουαρίου 2018 13:05

Σχετικά Άρθρα: