X
    Κατηγορίες: Viral

Στηβ Τζόμπς: Δημοπρασία αίτησης του για εύρεση εργασίας το 1973

Αίτηση που είχε κάνει το 1973 ο ιδρυτής της Apple Στηβ Τζομπς το 1973, βγαίνει στη δημοπρασία.

Το σπάνιο αυτό έγγραφο, γιατί δεν σώζονται πολλά χειρόγραφα του Στηβ Τζομπς, θα ξεκινήσει να δημοπρατείται με το ποσό των 50.000 δολλαρίων και δεν ξέρουμε πόσο παραπάνω μπορεί να ανέβει η τιμή του.

Το ερωτηματολόγιο το οποίο έχει συμπληρώσει, είναι τρία χρόνια πριν την έναρξη της Apple και είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ανοίξει καινούργιους δρόμους στην τεχνολογία και γίνει δισεκατομμυριούχος.

Ο ιδρυτής της γνωστής σε όλους εταιρείας, στην αίτηση αναφέρεται στις ειδικές ικανότητές του ως μηχανικός ηλεκτρονικών τεχνολογιών ή μηχανικών σχεδίασης και έγραψε ναι στην ερώτηση ότι καταλαβαίνει από υπολογιστές.

Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο ήταν η αίτηση, ούτε εάν ο Τζομπς προσελήφθη από την εταιρεία που ζήτησε δουλειά.

Στο σημείο που έπρεπε να σημειώσει το όνομα του, έγραψε δουλειές του Στήβεν και σαν διεύθυνση του, συμπλήρωσε γράφοντας το όνομα του κολλέγιου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, που φοιτούσε πριν το εγκαταλείψει.

Στην αίτηση, ο Τζομπς απάντησε ναι στην ερώτηση αν είναι κάτοχος άδειας οδήγησης, αλλά όταν ρωτήθηκε αν είχε αυτοκίνητο έγραψε πιθανό, αλλά όχι πιθανό.

Δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου που ζητούσαν, ο δημιουργός του iPhone έγραψε κανένα.

Ο Στηβ Τζομπς πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας σε ηλικία 56 ετών το 2011  και ήταν μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα: