X
    Κατηγορίες: Viral

Καθαρισμός και αποτοξίνωση στο συκώτι με φυσικό τρόπο

Ένα πολύ ευαίσθητο όργανο στον οργανισμό μας, είναι το συκώτι. Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ότι το ανθρώπινο συκώτι, έχει περισσότερες από 500 διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της εξουδετέρωσης των τοξινών, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την παρασκευή πρωτεϊνών και ορμονών.

Το συκώτι (ήπαρ), έχει την ικανότητα να αναγεννάται μετά από τραυματισμό και είναι το μόνο όργανο στο σώμα μας που μπορεί να το κάνει. Επίσης, η πρώτη μας γραμμή άμυνας εναντίον των τοξινών είναι το συκώτι μας, το οποίο δρα σαν ένα φίλτρο για την αποτροπή της εισόδου τοξικών ουσιών που περιέχονται σε τρόφιμα στη ροή του αίματός σας.

Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να δίνουμε μια πραγματικά καλή φροντίδα σε αυτό το πολύτιμο όργανο. Φροντίστε να κάνετε μία υγιεινή διατροφή, τρώγοντας άφθονα λαχανικά και τουλάχιστον τρία φρούτα την ημέρα και προσπαθείστε να πίνετε άφθονο νερό.

Το συκώτι κουράζεται με την πάροδο του χρόνου από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, το κάπνισμα και από κάποια φάρμακα, που αφήνουν τα υπολείμματα να συσσωρεύονται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο ήπαρ.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασθένειες που μπορεί να βλάψουν το συκώτι, όπως η ηπατίτιδα Α, Β και C, η κίρρωση του ήπατος και όλα τα είδη φαρμάκων και χάπια που καταστρέφουν το ήπαρ. Το λίπος στο συκώτι, είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση.

Οι ειδικοί λένε ότι το συκώτι πρέπει να καθαρίζεται από όλες τις επιβλαβείς τοξίνες, τη χοληστερίνη, τα λίπη και τις πέτρες στη χολή. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δίαιτες αποτοξίνωσης, εμείς όμως θα σας δώσουμε μία απλή και φυσική λύση για να καθαρίσετε και να αποτοξινώσετε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο και είναι σημαντικό ότι δεν θα ταλαιπωρηθείτε με δυσάρεστες γεύσεις. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα και την ευεξία που θα νιώσετε πολύ σύντομα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 χούφτα φρέσκων φύλλων μέντας.
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
  • 1 λίτρο νερού.
  • Μέλι για γεύση (μπορείτε να προσθέσετε όσο θέλετε).

Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες:

  • Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.
  • Προσθέστε τα φύλλα μέντας στο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά.
  • Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την για 10 λεπτά.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού μέσα.
  • Προσθέστε το μέλι για να δώσει τη γεύση και αυτό είναι!

Απολαύστε το θαυματουργό και εύγευστο ποτό σας!!

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 22 Απριλίου 2018 07:22

Σχετικά Άρθρα: