X
    Κατηγορίες: Viral

Ταξίδια στο διάστημα και διαστημικές περιηγήσεις για λίγους

Το 2019 θα γίνει η αρχή για διαστημικές εκδρομές διάρκειας 10 ημερών. Όσοι πιστοί προσέλθετε για να απολαύσετε την γη αφ΄ υψηλού, πληρώνοντας το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολλαρίων για κάθε επισκέπτη. Αν κάνουμε την μετατροπή του ποσού σε ευρώ, έρχεται φθηνότερα, δηλαδή περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
.

Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει για πρώτη φορά τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για διαστημικές περιηγήσεις. Όπως δήλωσε εχθές στην Ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα ο επικεφαλής της Ρωσικής διαστημικής εταιρίας Energia Βλάντιμιρ Σόλντσεφ επιβεβαιώνοντας το, Συζητούμε για τη δυνατότητα αποστολής τουριστών σε διαστημικές περιηγήσεις.

Οι αναλυτές της αγοράς επιβεβαίωσαν: οι πλούσιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα γι ‘αυτό. Ο κ. Σόλντσεφ είπε ότι το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού θα μπορούσε να είναι ίσως λιγότερο για τους πρώτους τουρίστες, γιατί θα δείξουν θάρρος που θα επιβραβευθεί με την έκπτωση. Πρόσθεσε επίσης ότι οι τουρίστες θα μπορούν να βγουν έξω από το διαστημόπλοιο και να κάνουν μια ταινία, ή ένα βίντεο κλιπ.

Η Energia, είχε στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα Γιούρι Γκαγκάριν το 1961 και κατασκευάζει σήμερα ένα νέο διαστημικό σκάφος για τη μεταφορά τουριστών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το όνομα του διαστημικού σκάφους είναι NEM-2, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει ή θα το αλλάξουν και θα μπορεί να φιλοξενήσει από τέσσερα έως έξι άτομα.

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με άνετες καμπίνες, δύο τουαλέτες και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ η εταιρεία ελπίζει να την προωθήσει στη διάθεση των τολμηρών πελατών, το επόμενο έτος και πρόσθεσαν ότι ο Αμερικανός κατασκευαστής αεροσκαφών Boeing ενδιαφερόταν να γίνει συναίτερος σε αυτή την νέα ιδέα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τουλάχιστον για τώρα, πέντε με έξι τουρίστες ετησίως, θα μπορούν να κάνουν αυτό το διαστημικό ταξίδι που διαρκεί έως και 10 ημέρες και εξήγησαν ότι: Βασικά θα είναι άνετο, όσο αυτό είναι δυνατό στο διάστημα.
Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας που σήμερα κυριαρχείται από δυτικές εταιρείες, όπως την Αμερικάνικη εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον Virgin Galactic, η οποία παρουσίασε το σκάφος SpaceShipTwo το 2016.

Σχετικά Άρθρα: