X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Πολίτες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές στρατιωτικές φυλακές.

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόκειται για τον ανθυπολογαχό του Μηχανικού Άγγελο Μητρετώδη 25 ετών, με καταγωγή από το Κιλκίς και για τον Δημήτρη Κουκλατζή, λοχία ΕΠ.ΟΠ (5ετούς θητείας), Σκαπανέα Μηχανικού. Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και κατασκοπεία.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσα από το διαδίκτυο και το κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν Είμαστε δίπλα σας. Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, με την διακριτική αλλά και εμφανή παρουσία αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες, έκαναν έκκληση για άμεση απελευθέρωση και των επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς ανατολίτικα παζάρια, ενώ δήλωσαν ότι σε διαφορετική περίπτωση, ως κινήσεις πολιτών, θα κινηθούν για τη διεθνοποίηση του ζητήματος και σε αντίμετρα, όπως ανέφεραν, μεταξύ των οποίων εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, στον τουρισμό, κ.α.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε πρόσφατη δήλωση του, διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες:

Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 14 Μαρτίου 2018 21:48

Σχετικά Άρθρα: