X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν δήλωσε, στρατηγικός στόχος είναι η ένταξη στην ΕΕ

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο στη Βάρνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει σαν στρατηγικό της στόχο την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Έχουμε βαθιές ριζωμένες σχέσεις με την Ευρώπη. Αν και υπήρξαν πολλά εμπόδια στην πορεία αυτή αλλά η ένταξη μας παραμένει ο στρατηγικός μας στόχος. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν και «νάρκες» σε αυτή την πορεία, αλλά εμείς θα τη συνεχίσουμε, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας:

Η ΕΕ καθυστέρησε να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι μας. Η οικονομική βοήθεια που έχει φτάσει στη χώρα μας είναι λίγη. Επίσης περιμένουμε τη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στο θέμα αυτό έχουμε πάρει διαφορετικά μηνύματα από την Ευρώπη. Θέλουμε την πλήρη υποστήριξη των Ευρωπαίων φίλων μας για την ανάπτυξη των σχέσεων μας και πάλι. Ελπίζω το Αφρίν να άνοιξε τα μάτια τους.

Ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε ο κ. Ερντογάν, θα συναντηθεί σήμερα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.

Σχετικά Άρθρα: