X
    Κατηγορίες: Viral

Μέθοδοι και τρόποι αποτρίχωσης για άνδρες

Ο τύπος του σκληρού άνδρα με τα γένεια και τις πολλές τρίχες στο στήθος, παλιά ήταν το πρότυπο για όλες τις γυναίκες. Εβγαζε μια αρρενωπότητα και μια αντρίλα, που όπως και να το κάνεις πάντα εξιτάρει την γυναίκα.

Στην εποχή μας οι τρίχες δεν ενοχλούν τις περισσότερες γυναίκες, ή μάλλον τις αφήνουν αδιάφορες, φτάνει ο άνδρας να είναι καθαρός και περιποιημένος. Υπάρχουν όμως και κάποιες που εξιτάρονται πολύ με το αποτριχωμένο σώμα του άνδρα και του το ζητάει να κάνει αποτρίχωση.

Ίσως αυτό σημαίνει ότι και η γυναίκα έχει αλλάξει όσον αφορά τις προτιμήσεις της. Αυτό έγινε γιατί τώρα εργάζεται, ακόμα και σε ανδρικά επαγγέλματα, είναι ανεξάρτητη και δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο πρότυπο που να στέκεται κάπου πιο πάνω από εκείνη. Τον άνδρα πλέον τον βλέπει σαν σύντροφο και όχι σαν προστάτη της.

Η αποτρίχωση βοηθάει τον άνδρα να είναι πολύ πιο καθαρός και να δείχνει το σώμα του πιο περιποιημένο, κάνοντας την στην ώρα της βέβαια, γιατί όλα θέλουν την φροντίδα τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περιοχές με τριχοφυία, ειδικά οι ευαίσθητες, είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσουν μικρόβια, αλλά αυτό συμβαίνει περισσότερο σε χώρες που είναι πολύ ζεστές.

Αν πάμε στο πρόσωπο, οι προτιμήσεις μάλλον τείνουν προς το μούσι των τριών ημερών. Δείνει τύπο στον άνδρα, αλλά παράλληλα πρέπει να φροντίζει να είναι πάντα περιποιημένο, αλλιώς θα γίνει γενειάδα, κάτι που δεν πολυαρέσει στις γυναίκες. Η γενειάδα ταιριάζει περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες και ιδιαίτερα σε ευτραφείς άνδρες. Υπάρχει και το κλασσικό φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο, που δείχνει τον άνδρα πιο σίγουρο για τον εαυτό του και ότι δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο εμφανισιακά.

Στο σώμα τώρα, ό,τι πιο αντιαισθητικό είναι οι τρίχες στην πλάτη. Το καλοκαίρι στην παραλία, οι άνδρες αρκούδοι ξεχωρίζουν σαν σημαδούρες και προτιμάς να τους βλέπεις να έρχονται, παρά όταν φεύγουν με το δάσος στην πλάτη. Για το στήθος και τα πόδια, οι γυναίκες είναι πιο επιεικείς στις κρίσεις τους.

Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις και όλα διορθώνονται με καλή θέληση να τα φτιάξουμε, αλλά και να τα διατηρήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε με το θέμα του πόνου, γιατί παρόλα τα γένεια και την σκληράδα που δείχνουν οι άνδρες, οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές στον πόνο. Είναι μία εξήγηση, γιατί οι περισσότεροι επιλέγουν το ξυράφι σαν λύση. Στο πρόσωπο μετά το ξύρισμα βάζοντας ένα after shave ή απλό οινόπνευμα, προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τυχόν ερεθισμούς και παράλληλα την περιποιήστε, αλλά μην βάζετε κολώνια στο πρόσωπο γιατί ερεθίζει τους πόρους.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το σώμα, γιατί το ξύρισμα στο στήθος και στα πόδια μπορείτε να το κάνετε μόνος σας, αλλά δεν μπορεί να γίνει και στην πλάτη. Θα πρέπει να σας το κάνει κάποιος άλλος και συχνά, ή θα είστε μόνιμα με την μισή πλάτη ξυρισμένη.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες προτιμούν την ριζική αποτρίχωση στο πρόσωπο και σε κάποια συγκεκριμένα μέρη στο σώμα. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τρίχες στα σημεία που θέλετε είναι το λέιζερ. Θα πονέσετε λίγο για δευτερόλεπτα, ή μάλλον θα αιστανθείτε ένα κάψιμο, κάτι σαν να σας τινάζει το ρεύμα, αλλά αυτό το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο μετά από κάποιες επισκέψεις για να καταστραφούν εντελώς οι τρίχες. Στοιχίζει λίγο ακριβά αλλά έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μια άλλη λύση είναι η χαλάουα. Ζεστό κερί που το απλώνετε στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και μετά από λίγη ώρα το τραβάτε και ξεριζώνετε όσες τρίχες υπάρχουν στην περιοχή αυτή. Πονάει περισσότερο από το λέιζερ, δεν ενδείκνυται για το πρόσωπο γιατί το ερεθίζει και τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Διαρκεί περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Η λύση του τρίμερ είναι αυτή που έχει κερδίσει έδαφος, γιατί σας επιτρέπει να κοντύνετε τις τρίχες και να τις κάνετε στο μήκος που σας αρέσει. Είναι το αραίωμα της τριχοφυίας σε μέρη του σώματος αλλά και του προσώπου. Αυτό γίνεται στα περισσότερα κομμωτήρια για άνδρες, αλλά μπορείτε να το κάνετε άνετα και μόνος σας στο σπίτι με την κατάλληλη μηχανή.

Η τελευταία λύση είναι οι αποτριχωτικές κρέμες. Πωλούνται παντού και είναι οικονομικές. Τις απλώνετε στην περιοχή που θέλετε και μετά από λίγη ώρα τις αφαιρείτε μαζί με τις τρίχες. Πλένεστε και αμέσως βάζετε ενυδατική κρέμα. Απαραίτητο όμως πριν τις χρησιμοποιήσετε για μεγάλα σημεία του σώματος, να κάνετε ένα τεστ, για να δείτε αν σας προκαλούν κάποια αλλεργία επειδή έχουν πολλά χημικά. Δοκιμάστε τες πρώτα σε μία μικρή περιοχή.

Σκεφτείτε το πάντως πριν αρχίσετε την αποτρίχωση, με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί μετά θα είναι λίγο δύσκολο να σταματήσετε επειδή οι τρίχες θα βγαίνουν πιο έντονες και περισσότερες.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Δεκεμβρίου 2017 17:57

Σχετικά Άρθρα: