X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Καστελόριζο με τον Α/ΓΕΕΘΑ

Μετά τις πολλαπλές προκλήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα και την τεχνητή κρίση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι γείτονες, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Καστελόριζο.

Στο πεδίο του συμβολισμού που σηματοδοτείται με την επίσκεψη του στην ακριτική περιοχή, ενισχύεται το μήνυμα για τους Τούρκους ότι συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και μάλιστα την επόμενη ημέρα από το καινούργιο τεχνητό επεισόδιο που θέλησε να παρουσιάσει η Άγκυρα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα συνοδεύεται επίσης από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα εγκαίνια δύο μονάδων αφαλάτωσης νερού στο νησί. Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του τόνισε πως δεν ήρθα εδώ για να κάνω διάγγελμα.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, προσγειώθηκε στο Καστελόριζο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Οι δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης στο Καστελόριζο, θα παράγουν γύρω στα 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως και η ποσότητα αυτή θα είναι ικανή να υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, το Καστελόριζο θα γίνει πλέον ένα νησί υδατικά αυτόνομο και δεν θα εξαρτάται από τη μεταφορά νερού με πλοίο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Ήδη υπήρχε στο νησί μία μονάδα αφαλάτωσης, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ανάδοχη εταιρεία ενώ παράλληλα, τοποθετήθηκε και μια καινούργια μονάδα σύγχρονης τεχνολογίας.

Τον Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Καστελόριζου με επικεφαλής το δήμαρχο του νησιού Γιώργο Σαμσάκο και ο Νεκτάριος Σαντορινιός που ήταν εκεί. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού ενώ χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο, την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, τόνισε ότι: Πλέον η αναπτυξιακή αυτή παρέμβαση δίνει τη δυνατότητα στο νησί του Καστελόριζου να οραματιστεί μία ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις και όχι σε πήλινα πόδια.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης, δήλωσε: Σπάσαμε ένα κατεστημένο 30 ετών, το Καστελόριζο πλέον θα έχει δύο νέες και σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης, νερό ποιοτικό και αρκετό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών αυτού.

Σχετικά Άρθρα: