X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Βενεζουέλα: Επίσημα υποψήφιος ο Μαδούρο για νέα προεδρική θητεία

Ο Νικολάς Μαδούρο που έβαλε στόχο να επανεκλεγεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018, υπέβαλε σήμερα και επισήμως την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου, τις οποίες θα μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.

Τον Ιανουάριο που εξέφρασε την επιθυμία του να δηλώσει υποψηφιότητα ο Μαδούρο για τις εκλογές, η ακτιβίστρια Μαρίνα Κορίνα Ματσάντο είχε δηλώσει: Αυτά δεν είναι εκλογές, πρόκειται για στρατιωτική κατοχή με ψευδή εκλογική επιτροπή, αναφερόμενη στον σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην κυβέρνηση.

Ο Νικολάς Μαδούρο παραδίδοντας τον φάκελό του στην πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Τιμπισάι Λουσένα, δήλωσε: Ιδού το σχέδιο για την πατρίδα έως το 2025, που συνίσταται στην ενίσχυση του δρόμου και της κληρονομιάς του πολυαγαπημένου μας ηγέτη Ούγκο Τσάβες (…) προς την οικονομική ευημερία.

Σε τελετή που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ο Μαδούρο δήλωσε:

Ορκίζομαι να μην σας απογοητεύσω. Η νίκη μας ανήκει.

Ο Νικολάς, έκανε επίσκεψη στον τάφο του Τσάβες που είχε κυβερνήσει την Βενεζουέλα από το 1999 έως το 2013 και ήταν ντυμένος με το παραδοσιακό κόκκινο πουκάμισο.

Ένας φιλοκυβερνητικός ακτιβιστής, ο Έκτορ Καδένας, περίμενε τον πρόεδρο έξω από τα γραφεία της CNE και δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: Θα τον εκλέξουμε και πάλι, με το ψηφοδέλτιό μας θα επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουμε.

Οι εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν στο τέλος του χρόνου, αλλά ο Νικολάς Μαδούρο εκμεταλλευόμενος την αποδυναμωμένη και διαιρεμένη αντιπολίτευση, προκήρυξε εκλογές για τις 22 Απριλίου.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 27 Φεβρουαρίου 2018 23:55

Σχετικά Άρθρα: