X

Οι άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο από τις γυναίκες να βρουν σύντροφο

Όπως δείχνουν οι έρευνες και οι άνδρες συμφωνούν, είναι πιο δύσκολο για εκείνους να κάνουν μία νέα σχέση, από ότι είναι για τις γυναίκες.

Γύρω στο 71% από εργένηδες, δυσκολεύτηκαν πολύ και αιστάνθηκαν πίεση να βρουν σύντροφο, σε αντίθεση με τις γυναίκες που το ποσοστό ήταν γύρω στο 58%. Οι άνδρες επίσης είναι πιο επιρρεπείς από τις γυναίκες στο να υποφέρουν από την μοναξιά όταν δεν έχουν σχέση. Ίσως έτσι να εξηγείται και η στάση που κρατάει ένας άνδρας μετά από τον χωρισμό του, όταν πηγαίνει με ένα φίλο του στο μπαρ να πιούνε κάτι και να περάσει η ώρα.

Ψυχολόγοι λένε, ότι αυτό οφείλεται κατά κάποιον τρόπο στο ότι οι γυναίκες κάνουν πολύ πιο εύκολα φιλίες μεταξύ τους και οργανώνονται γρήγορα. Άλλωστε εκείνη, δεν θα δυσκολευτεί και πολύ να βρει σύντροφο, αρκεί να το αποφασίσει. Το επίπεδο της μοναξιάς γενικά στους άνδρες, είναι πολύ πιο υψηλό από αυτό στις γυναίκες. Η παραδοσιακή εικόνα του τυχερού, ευτυχισμένου, μόνου και εργένη άνδρα, το λεγόμενο happy go lucky bachelor τείνει να εκλείψει. Είναι πιο ευάλωτος στην εργένικη ζωή από ότι οι γυναίκες.

Στις περισσότερες σχέσεις, ο άνδρας είναι αυτός που ζητάει πρώτος να συζήσει με την κοπέλλα του. Αν και πιστεύουμε ότι για τους άνδρες είναι καλύτερη η ελευθερία γιατί θέλουν τον δικό τους χρόνο, να έχουν αδέσμευτα τα βράδια τους για να κάνουν καινούργιες γνωριμίες, οι έρευνες δείχνουν εντελώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Είναι ότι οι μοναχικοί άνδρες διακρίνονται περισσότερο από τις γυναίκες, που καλύπτουν πιο εύκολα τα προβλήματα τους και ότι εκείνοι είναι που κινδυνεύουν περισσότερο από κοινωνική απομόνωση αν είναι μεγάλο διάστημα χωρίς σχέση. Η αίσθηση αυτής της συναισθηματικής μοναξιάς, έχει αρνητικά αποτελέσματα και στον επαγγελματικό τομέα.

Οι πιο αισιόδοξοι από τους ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι αισθάνονται μοναξιά, αλλά μπορεί μέσα από αυτό να τους δοθεί η ευκαιρία να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αναπτύξουν την ανεξαρτησία τους. Είναι κρίμα το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα οι άνδρες, αντιμετωπίζουν δυσκολία για να βρουν νέο ταίρι, αλλά είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ανθρώπους να απολαμβάνουν μόνοι τους την ζωή τους, έχοντας ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Από ότι λένε πολλοί εργένηδες σε στιγμές ειλικρίνειας, έχουν βαρεθεί τα one night stand και αυτό που ψάχνουν είναι μία ήρεμη μόνιμη σχέση. Και οι γυναίκες? Από όσα λένε μονιμότητα ψάχνουν και εκείνες..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 13 Δεκεμβρίου 2017 05:16

Σχετικά Άρθρα: