X

Συγχωρείται η απιστία?

Λένε ότι όταν μια γυναίκα απατήσει την σχέση της δεν υπάρχει πισωγύρισμα και ότι αν γυρίσει, θα έχει αφήσει το μυαλό της πίσω..

Αυτό γίνεται επειδή είναι εγκεφαλικός και περισσότερο συναισθηματικός τύπος, δεν το βλέπει όπως ο άνδρας που μπορεί να απιστήσει και την άλλη μέρα να συνεχίσει κανονικά την σχέση του, γιατί μπορεί να διαχωρίσει τα αισθήματα του από το σεξ.

Για να φτάσει μια γυναίκα στο σεξ, έχει προηγηθεί ένα φλερτ, μηνύματα, τηλέφωνα και μετά γίνεται η ουσιαστική απιστία. Συνεπώς, ήταν κάτι που το ήθελε και το έκανε συνειδητά.

Τα συναισθήματα που γεννιώνται στον άνδρα όταν το μάθει, στην αρχή είναι ένα σοκ, θυμός που γίνεται οργή και μετά ψυχική μοναξιά και απογοήτευση. Είναι και τα ερωτήματα που βασανίζουν, του τύπου τι είχε ο άλλος καλύτερο και τον προτίμησε. Μετά αρχίζουν και μπαίνουν άλλα συναισθήματα, που είναι τα κλειδιά για το αν μετά την απιστία της, θα συνεχίσει την σχέση του μαζί της ή όχι.

Το μεγάλο λάθος είναι να αρχίσετε να σκεπτόσαστε τις ευχάριστες στιγμές που περάσατε μαζί και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια. Η απιστία είναι ένα πραγματικό γεγονός και τίποτα δεν το αλλάζει. Εσείς θα αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε μαζί της ή όχι.

Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε αφού ηρεμήσετε, είναι αν όντως έγινε η απιστία. Μετά, πως ήταν η δική σας στάση στη σχέση σας. Μήπως και εσείς είχατε το δικό σας μερίδιο ευθύνης? Μιλάμε για αδιαφορία το τελευταίο διάστημα, αραιές επαφές που εκείνη τις μετέφρασε σαν να θέλατε να σταματήσετε σιγά σιγά ή ακόμα και αν είχε αντιληφθεί κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε, από την δική σας πλευρά.

Αφού εξετάσετε αυτόν τον παράγοντα, αφήστε την να σας πει και την δική της άποψη, πως θα δικαιολογηθεί και τι θέλει να γίνει στο μέλλον. Τα δικά σας συναισθήματα όμως είναι αυτά που θα καθορίσουν την στάση σας. Δείτε πόσο την θέλετε ακόμα μετά την προδοσία και σκεφτείτε αν θα μπορείτε να το ξεπεράσετε και να έχετε την ίδια σχέση.

Εννοείται ότι βασικός παράγοντας είναι και το σεξουαλικό, γιατί αν την ώρα που πάτε να την αγκαλιάσετε σας δηλητηριάζει η σκέψη ότι αυτά που κάνετε μαζί τα έκανε και με τον άλλον, τότε αφήστε το.. Χαμένος χρόνος και ψυχική φθορά.

Επίσης λάθος κίνηση είναι να την ξαναδεχθείτε με την προϋπόθεση ότι θα της κάνετε το ίδιο και θα το μάθει, ή θα της κάνετε την ζωή μαρτύριο για όσο αντέξει και μετά θα την αφήσετε. Δεν βγαίνει κάτι με όλο αυτό και όπως είπαμε, η απιστία είναι γεγονός και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

Η δικαιολογία ότι η σχέση σας ήταν μακροχρόνια και το έκανε χωρίς να το καταλάβει ή για να αιστανθεί και πάλι ότι κάποιος την πρόσεξε, την φλέρταρε και την πόθησε σαν γυναίκα δεν ισχύει. Δεχόμαστε ότι σε ένα ζευγάρι πολλών χρόνων δεν υπάρχει η πρώτη φλόγα, αλλά ο πόθος με τα χρόνια, μετατρέπεται σε αγάπη.

Για να φτάσουμε στην απιστία σημαίνει ότι ο σύντροφος μας δεν μας γεμίζει πια και θέλουμε κάτι άλλο. Κάποιες φορές οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι παντρεμένες θέλουν να έχουν και την παράνομη σχέση τους αλλά.. να μην χαλάσουν και το σπίτι τους με την δικαιολογία ότι υπάρχουν τα παιδιά. Όπως και να έχει, αν εκείνη καταλάβει πραγματικά το λάθος της, οι τύψεις και οι ενοχές θα την βασανίζουν και δεν θα μπορεί να είναι αυθόρμητη και να σας φέρεται όπως πριν.

Η απιστία είναι προδοσία και δεν κάνει κανέναν να νοιώσει ούτε υπερήφανος ούτε χαρούμενος. Καταστρέφεται η αξιοπρέπεια του απατημένου και δυστυχώς, η σκιά του άλλου και τα όσα έγιναν, θα υπάρχει πάντα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σχετικά Άρθρα: