X

Τα οφέλη και οι βλάβες του ανδρικού αυνανισμού

Οι άνδρες μεγάλωσαν με τις συμβουλές του πατέρα ή κάποιου μεγαλύτερου στην οικογένεια, ότι ο αυνανισμός προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο, τύφλωση και κάποια στιγμή αδυναμία στο να γίνει ερωτική συνεύρεση με γυναίκα.

Αυνανισμός είναι να αγγίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας, προκαλώντας ερωτική ευχαρίστηση. Τις περισσότερες φορές καταλήγει σε οργασμό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα, γιατί μπορεί να μην το επιτρέπουν οι συνθήκες. Το σίγουρο είναι πάντως ότι το άτομο που αυτοϊκανοποιείται, γνωρίζει περισσότερο τον εαυτό του και εξοικιώνεται με το σώμα του, ιδιαίτερα στην νεαρή ηλικία.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που αυτοϊκανοποιείται κάποιος είναι για να ανακουφίσει την σεξουαλική του ένταση, να έχει σεξουαλική ευχαρίστηση και να εκτονωθεί και να χαλαρώσει. Γίνεται επίσης και όταν η σύντροφος δεν έχει διάθεση για σεξ ή δεν μπορεί λόγω περιόδου.

Ο αυνανισμός είναι μία φυσιολογική πράξη και δεν αποτελεί ταμπού στις μέρες μας, αντίθετα βοηθάει γιατί όταν ο άνδρας έχει αποχή είτε από το σεξ είτε από τον αυνανισμό, υπάρχει πόνος και πρήξιμο στους όρχεις.

Οι περισσότεροι άνδρες, έχουν αυνανιστεί περισσότερες φορές συγκριτικά με τις φορές που ήρθαν σε ερωτική επαφή με γυναίκα. Αυτό οφείλεται στο ότι με τον αυνανισμό ο άνδρας αφήνει την φαντασία του να φτιάξει το ερωτικό πρότυπο που ονειρεύεται και να κάνει φανταστικά, όλα αυτά που του αρνείται η γυναίκα.

Η αυτοϊκανοποίηση βοηθάει στην αποφυγή της κατάθλιψης, γιατί με τον οργασμό απελευθερώνονται ενδορφίνες που ενισχύουν την καλή διάθεση και παράγουν ευχαρίστηση και ευφορία.

Επικρατεί η άποψη ότι αυτοϊκανοποιούνται μόνο οι άνδρες που είναι μόνοι τους, χωρίς σχέση, αλλά αυτό δεν ισχύει και μετά από έρευνες οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το 95 % των παντρεμένων και σε σχέση ανδρών, αυνανίζεται.

Όταν ο άνδρας αυτοϊκανοποιείται, ενισχύεται η υγεία του γιατί μετά είναι ήρεμος και μειώνονται επίσης οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη. Η συχνότητα εκσπερμάτωσης βοηθάει στην αποφυγή της ασθένειας.

Με το να δώσετε μία.. χείρα βοηθείας στον εαυτό σας, κάνετε μία καλή προπόνηση στους μύες των γεννητικών σας οργάνων. Το μονοξειδίο του αζώτου στο αίμα επίσης διατηρείται σε καλά επίπεδα, γιατί μειώνεται όσο μεγαλώνει ο άνδρας.

Τα αρνητικά είναι ότι ο άνδρας απομονώνεται με τον συνεχή αυνανισμό και μόλις τελειώνει την αυτοϊκανοποίηση, αισθάνεται συναισθηματική μοναξιά. Σιγά σιγά μειώνεται η όρεξη του για να βγει και να κυνηγήσει το γυναικείο θήραμα, με αποτέλεσμα να γίνει σύντροφος του ο εαυτός του.

Μετά από μια πολύωρη αυνανιστική ημέρα, υπάρχει πιθανότητα να πρηστεί το πέος και να έχει ερεθισμό στην βάλανο. Όταν κατά την διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης σφίγγεται γερά το πέος, ο άνδρας συνηθίζει έτσι και μετά όταν έρχεται σε επαφή με γυναίκα βρίσκει τον κόλπο της χαλαρό και δεν ικανοποιείται εύκολα, κάτι το οποίο μπορεί να του δημιουργήσει και στυτική δυσλειτουργία.

Και κάτι ακόμα.. Η λέξη αυνανισμός προέρχεται από το βιβλικό πρόσωπο Αυνάν, ο οποίος έκανε σεξ με την χήρα του νεκρού αδερφού του. Τραβιόταν πριν εκσπερματώσει και τελείωνε μόνος του, γιατί δεν επιθυμούσε να αποκτήσει απόγονο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Ιανουαρίου 2018 19:20

Σχετικά Άρθρα: