X

Αλήθειες και μύθοι για τις μακροχρόνιες σχέσεις

Όλα τα πράγματα που κρατούν πολύ, λέμε ότι είναι δυνατά και αντέχουν στο χρόνο. Είναι και κάποια άλλη άποψη όμως, ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια διαλέγει το αλεύρι..

Είναι παρατηρημένο ότι όσα ζευγάρια είναι μαζί χρόνια, είτε συζούν είτε ο καθένας μένει στο σπίτι του και βρίσκονται όποτε μπορούν, αν αποφασίσουν να πατρευτούν, ο γάμος δεν πάει καλά και δεν κρατάει πολύ.

Αυτό είναι γιατί η γυναίκα έκανε υπομονή για να μην τον χάσει και επειδή δεν είχε μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό της δεν ήξερε αν θα βρει κάποιον άλλον εύκολα? Ή είναι γιατί όσο περνούσε ο καιρός σκεπτόταν τον χρόνο που έχασε μαζί του και αν πάει έτσι το θέμα και με τον επόμενο, θα γεράσει περιμένοντας τον πολυπόθυτο γάμο?

Ο άνδρας από την πλευρά του, αυτό που θέλει είναι ένα λιμάνι. Μια σιγουριά, που όποια γυναίκα του την προσφέρει θα τον κρατήσει κοντά της. Δεν θέλει ζήλειες και γκρίνια. Αυτά είναι τα μυστικά όπλα που αν τα ξέρει η γυναίκα θα τον έχει για πάντα. Αν λοιπόν ο άνδρας έχει βρει τα περισσότερα από αυτά που θέλει γιατί να φύγει από την σχέση? Δύσκολα ξεβολεύεται..

Το κεφάλαιο σεξ τώρα, είναι ένα άλλο θέμα που δεν πρέπει να το παραβλέπει κανείς και να λέει πως δεν είναι όπως τον πρώτο καιρό, αλλά.. εντάξει και εκείνη τα ίδια αισθάνεται. Αν συμβαίνει αυτό μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση, τότε φανταστείτε τι θα συμβεί μετά τον γάμο που είναι όλα δεδομένα. Ψάξτε στη σχέση σας να δείτε αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας. Αυτό θα συμβάλλει στην διατήρηση του σεξ, γιατί θα μπορείτε να καταλάβετε πότε το θέλει και εκείνη και τι εξακολουθεί να θέλει. Μην ξεχνάτε ότι το σεξ θέλει ανανέωση.

Μέσα στα χρόνια που είσαστε μαζί της, όλο και κάποιος πειρασμός θα έχει βρεθεί και όλο και κάποιο λοξοδρόμημα θα έχει γίνει. Δεν είναι κανένας άσπιλος και αμόλυντος, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει. Αν η σχέση σας είναι σοβαρή και πρέπει να την κρατήσετε, την ώρα που θα είσαστε με την άλλη θα αισθάνεστε τύψεις για τις πρόχειρες δικαιολογίες που της είπατε και την ώρα του σεξ με την άλλη, θα την συγκρίνετε με την σχέση σας.

Εννοείται ότι η παλιά θα πρέπει να είναι στα μάτια σας ανώτερη για να μείνετε. Αν σκεφτείτε ότι “δεν βαριέσαι, δεν ήταν και πολύ καλή αυτή, αλλά δεν χάθηκαν οι γυναίκες. Η επόμενη θα είναι καλύτερη”. Αυτό δείχνει ότι εξακολουθείτε να είστε κυνηγός και δεν μένετε πουθενά..

Όταν υπάρχουν καυγάδες και τσακωμοί, συνήθως εκείνη είναι που κρατάει μούτρα. Τον πρώτο καιρό λογικά εσείς είσασταν που σπάγατε πρώτοι τον πάγο με ένα αστειάκι, ένα πείραγμα ή και με μία συζήτηση για να λυθεί η διαφορά σας. Τώρα αισθάνεστε την ανάγκη να έχετε μια αρμονική σχέση ή λέτε “ας ρίξει τα μούτρα της και αυτή μια φορά, δεν θα πάθει τίποτα”.. Αν είναι έτσι, στο τέλος θα είσαστε σαν δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι.

Ας μην γελιόμαστε όμως.. Αυτό που λέμε ότι “βρήκα το άλλο μου μισό”, είναι καθαρά σχήμα λόγου. Δεν υπάρχει το ίδιο καλούπι δύο φορές και πάντα θα είναι διαφορετικοί δύο άνθρωποι που είναι μαζί. Το κλειδί είναι. εάν είναι διατεθιμένοι να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Οι μεγάλες αγάπες είναι δύσκολο να βρεθούν και αν το δούμε πεζά και ψύχραιμα, το ερώτημα είναι ένα:

Είστε διατεθιμένοι να γίνετε μονογαμικοί και να συνεχίσετε μαζί της με συμβιβασμούς και όλα τα υπόλοιπα, ή θέλετε να είστε ελεύθερο πουλί, να αλλάζετε σύντροφο εύκολα όποτε βαρυόσαστε αλλά να αντιμετωπίζετε στιγμές μοναξιάς κάποιες φορές? Εμείς σας βοηθήσαμε να ξαναδείτε την σχέση σας, αλλά.. εσείς και μόνο θα αποφασίσετε..

Σχετικά Άρθρα: