X
    Κατηγορίες: Viral

Απίστευτη μείωση στη χρήση πλαστικής σακούλας

Φαίνεται ότι η χρέωση της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ έφερε αποτέλεσμα, αν κρίνουμε από την μείωση 75% με 80% που υπήρξε τον μήνα Ιανουάριο του 2018 στη χρήση της.

Η χρήση της πλαστικής σακούλας ελαφρούς βάρους συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2017 έχει αυτή την μείωση, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Παράλληλα, καταγραφές στοιχείων δείχνουν μεγάλη αύξηση σε πωλήσεις των τσαντών που χρησιμοποιούνται πολλές φορές, τις σακούλες πολλαπλών χρήσεων που φτάνουν περίπου στο 5.000%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Το 2020 θα εξεταστεί συνολικά η εφαρμογή της ισχύουσας τιμολόγησης και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασιστεί πλήρης απαγόρευση της πλαστικής σακούλας.

Τα σούπερ μάρκετ φαίνονται να έχουν συμμορφωθεί σχεδόν πλήρως με το σχέδιο μείωσης του πλαστικού αλλά στο χώρο της εστίασης μάλλον όχι και τόσο, όπως και τα μικρομεσαία καταστήματα που προτιμούν να απορροφήσουν εκείνοι το κόστος για να μην δυσαρεστηθούν οι πελάτες τους.

Αντίθετα, στα περισσότερα καταστήματα με είδη ένδυσης, έχουν καταργήσει τις πλαστικές σακούλες και τις έχουν αντικαταστήσει με χάρτινες, στις οποίες τις περισσότερες φορές γράφεται το όνομα του καταστήματος.

Η εφαρμογή του νέου μέτρου στην καταπολέμηση του πλαστικού, φαίνεται να αποδίδει περισσότερο στην πρωτεύουσα που εφαρμόζεται κατά κανόνα, ενώ στην επαρχία ακόμα δεν εφαρμόζεται πλήρως.

Σχετικά Άρθρα: