X

Ο πολυερωτισμός μπαίνει στις σχέσεις και την ζωή μας?

Ο όρος πολυερωτικά ζευγάρια είναι καινούργιος και ο θεσμός δεν ξέρουμε αν επικρατήσει. Είναι σαν αυτό που λέμε ζευγάρια που έχουν ελεύθερη σχέση, κάνει ο καθένας την ζωή του αλλά ανεξάρτητα με αυτό, μένουν μαζί και είναι ευτυχισμένοι. Άρα ο πολυερωτισμός μπαίνει στις σχέσεις και την ζωή μας?

Αυτός ο τύπος ζευγαριών, ισχυρίζεται ότι ο γάμος τους είναι ισχυρότερος χάρη στη σεξουαλική επαφή που έχουν με πολλούς συντρόφους και έτσι δεν υπάρχει ρουτίνα ούτε ψέμματα στη σχέση τους. Αντίθετα καλύπτουν τα κενά που έχουν οι σύντροφοι τους και έτσι αισθάνονται την ολοκλήρωση.

Ένα παράδειγμα είναι η Λάουρα και ο Μάϊκ Λέοναρντ. Είναι και οι δύο συνομίληκοι 28 χρονών και γνωρίστηκαν στο κολλέγιο. Από το 2015 που παντρεύτηκαν, έχουν αλλάξει πάνω από 10 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους ο καθένας. Ήταν ανοιχτοί από την αρχή, ότι δεν ήθελαν μια μονογαμική σχέση.

Το ζευγάρι, που είναι από την Καλιφόρνια και ζει μαζί με το γιο τους, Ίαν πέντε χρονών. Ζουν σαν ένα απολύτως φυσιολογικό ζευγάρι, και έχουν βάλει σαν όρο ότι όλα τα ερωτικά ραντεβού τους θα είναι εκτός σπιτιού. Πριν παντρευτούν, είχαν συζητήσει και συμφωνήσει για τον τρόπο της συμβίωσης τους. Είχαν ξεκαθαρίσει ότι κανένας δεν θα ανήκει 100 % αποκλειστικά στον άλλον ερωτικά και έτσι τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Ξέρουν πότε θα βγουν με τους εξωσυζυγικούς συντρόφους τους που δεν είναι σχέσεις διαρκείας και όταν γυρίσουν συζητούν ανοιχτά για το πως τα πέρασαν με λεπτομέρειες. Πάνω από όλα όμως έχουν την ανατροφή του πεντάχρονου γιου τους που φυσικά δεν καταλαβαίνει τίποτα από όσα γίνονται.

– Το να κάνεις σεξ με άλλους ανθρώπους δεν έχει να κάνει με εμάς, εμείς δεν είμαστε ψεύτες όπως συμβαίνει σε άλλα ανδρόγυνα, αλλά και οι δύο χρειαζόμαστε απλά περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για να εκπληρώσουν τις ανάγκες μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ζηλέψουμε ο ένας τον άλλο από καιρό σε καιρό αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, λέει η Λάουρα.

Επιμένουν και οι δύο ότι πιστός είναι κάποιος που δεν λέει ψέμματα και είναι ειλικρινής με τον σύντροφο του και όχι αν έχει σχέση και με άλλο άτομο. Κατά τα άλλα, είναι ένα κανονικό παντρεμένο ζευγάρι που εργάζονται. Εκείνη είναι γραμματέας σε μια επιχείρηση και εκείνος είναι μηχανικός.

Το ζευγάρι είπε σε Αγγλική εφημερίδα, ότι ο πολυερωτισμός δεν είναι για όλους, αλλά νομίζουν ότι με τον καιρό, οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ένα μόνο άτομο δεν μπορεί να τους δώσει ό,τι χρειάζονται.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 9 Δεκεμβρίου 2017 21:33

Σχετικά Άρθρα: