X

Από ποιά ηλικία αρχίζει να μικραίνει το πέος του άνδρα

Η συρρίκνωση του πέους είναι ο φόβος του κάθε άνδρα. Υπάρχει η φήμη περί μεγέθους, ότι μόνο το “μέγεθος μετράει”, αλλά κάποιες γυναίκες υποστηρίζουν ότι παίζει ρόλο να ξέρει να χρησιμοποιεί καλά το πέος ο άνδρας και ότι δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους.

Πολλές φορές, αυτό γίνεται χωρίς ουσιαστική αιτία. Όπως πχ. όταν ο άνδρας βλέπει να τον κοιτάζει έντονα μια γυναίκα στο πέος του για να δει αν είναι σε στήση και αισθάνεται αμηχανία, όταν κάνει κρύο, όταν το νερό στη θάλασσα είναι παγωμένο και το πέος μέσα από το μαγιό είναι ανύπαρκτο. Αυτό μπορεί να γίνει και κάτω από ψυχολογικούς λόγους όπως όταν ο άνδρας έχει αγωνία ή αισθάνεται φόβο.

Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η διατροφή. Πολύ κακό κάνουν τα λιπαρά, που σίγουρα κάποια στιγμή δημιουργούν την δυσάρεστη εικόνα της κοιλίτσας και εκεί αρχίζει η ανασφάλεια. Το κάπνισμα επίσης συμβάλλει στην συρρίκνωση του πέους. Αυτό που βελτιώνει την όλη κατάσταση είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής στον άνδρα και η σωματική άσκηση.

΄Οπως και να το κάνουμε όμως, από τα 45 έως τα 70, είναι η δύσκολη ηλικία γενικά για την σεξουαλική απόδοση και ζωή του άνδρα, γιατί μειώνεται όχι μόνο το μέγεθος του πέους, αλλά και η διάθεση και η αντοχή στις σεξουαλικές επαφές. Το σεξ στην τρίτη ηλικία, κάνει την σχέση λίγο πιο δύσκολη αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με τρυφερότητα και να προτιμούνται οι πρωινές ώρες στο σεξ, κάτι που φέρνει και την ερωτική διάθεση, λόγω του ότι η τοστεστερόνη στον άνδρα είναι ανεβασμένη.

Παράλληλα, μειώνεται και το μήκος του πέους. Αλλά αυτό δεν είναι λόγω της ηλικίας, αλλά λόγω του λίπους που μαζεύεται χαμηλά στην κοιλιά και γύρω από το πέος, που όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνεται.

Συνεπώς, χρειάζεται καλή διατροφή και άσκηση για να μπορεί η συρρίκνωση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 18 Οκτωβρίου 2017 16:31

Σχετικά Άρθρα: